De stad wil de voormalige pastoorswoning te beschikking stellen van verenigingen,  maar heeft aan het gebouw eerst nog flink wat restauratiewerk.
Volledig scherm
De stad wil de voormalige pastoorswoning te beschikking stellen van verenigingen, maar heeft aan het gebouw eerst nog flink wat restauratiewerk. © Foto De Coster

150.000 euro Vlaamse steun voor restauratie pastorie van Ename

EnameVlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) komt met een subidie van 150.000 euro voor de restauratie van de pastorie van Ename.

  1. Provinciegouverneur Van Cauter fluit gemeentebestuur voor de tweede keer terug over ligging van buurtweg 39: “Puur amateurisme en gezichtsverlies voor het bestuur”
    HOREBEKE

    Provincie­gou­ver­neur Van Cauter fluit gemeentebe­stuur voor de tweede keer terug over ligging van buurtweg 39: “Puur amateuris­me en gezichts­ver­lies voor het bestuur”

    Gemeenteraadslid Florian Vande Walle (Groen) verwijt de bestuursmeerderheid van burgemeester Cynthia Browaeys (Volksbelangen) puur amateurisme in het dossier van buurtweg 39. Provinciegouverneur Carine Van Cauter lijkt hem gelijk te geven: ze kwam al twee keer tussen in het dossier ten gunste van het raadslid.