1. Ambachtelijkste bakkerij van Oudenaarde sluit na 100 jaar de deuren: “Alleen maar brood en koffiekoeken gebakken”
  PREMIUM
  Oudenaarde

  Ambachte­lijk­ste bakkerij van Oudenaarde sluit na 100 jaar de deuren: “Alleen maar brood en koffiekoe­ken gebakken”

  Luc Vander Guchten en Arlette Noterman (beiden 66) doven definitief de broodoven, die zij 39 jaar lang opstookten aan de Burg. De bakkerij zelf bestond meer dan 100 jaar. Luc en Arlette blikken terug en geven ook het geheim prijs van hun brood, dat veel klanten van ver buiten Oudenaarde lokte. “Ik mag zeggen dat wij brood hebben gebakken, dat je nergens anders kon kopen”.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Tinnituspatiënte Conny (58) brengt bundel vol positieve gedichten uit voor goed doel: “Schrijven helpt me die permanente fluittoon in mijn hoofd te verdringen”
  PREMIUM
  Oudenaarde

  Tinnituspa­tiën­te Conny (58) brengt bundel vol positieve gedichten uit voor goed doel: “Schrijven helpt me die permanente fluittoon in mijn hoofd te verdringen”

  Conny Dewaele (58) is voor tachtig procent haar gehoor kwijt. Maar stil is het nooit in haar hoofd, want de klok hoort ze een een enerverende fluittoon. Tinnitus heet de aandoening, en het heeft de vrouw aan het schrijven gezet. Het resultaat is de gedichtenbundel Koester het goud. “Geen geklaag en geen gejammer, maar een verzameling van gedichten vol hoop die mij en de lezers hun zorgen doet vergeten”, zegt Conny. Een van haar gedichten is zelfs verwerkt in een song van de Vlaamse charmezanger Jo Vally.
 1. Van de Intro Fashion Store tot Les Sacs de Loulou: bij deze 6 zaken krijg je straffe kortingen voor Black Friday in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen
  PREMIUM
  Denderstreek/Vlaamse Ardennen

  Van de Intro Fashion Store tot Les Sacs de Loulou: bij deze 6 zaken krijg je straffe kortingen voor Black Friday in de Dender­streek en Vlaamse Ardennen

  Deze week is het Black Friday, dé periode waarin je echte koopjes kan scoren. Ook lokale ondernemers verwennen je dezer dagen met scherpe prijzen en leuke extraatjes. Wij zochten 6 zaken voor je uit waar je optimaal kan genieten van de Black Friday Sales. Van de Intro Fashion Store in Erpe-Mere tot Les Sacs de Loulou in Oudenaarde: hier krijg je straffe kortingen in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen.
 1. 
Specialisten staan ouders bij om symptomen van slechte behandeling in kinderopvang ‘t (B)engeltje te herkennen
  PREMIUM
  Oudenaarde

  Specia­lis­ten staan ouders bij om symptomen van slechte behande­ling in kinderop­vang ‘t (B)engeltje te herkennen

  Ouders wier peuter of kleuter de voorbije maanden in de in opspraak gekomen en gesloten kinderopvang ’t Bengeltje heeft verbleven, kunnen hulp krijgen van een psychopedagoog. De specialist helpt ze om signalen te herkennen die wijzen op mogelijk slechte behandeling in de crèche. De stad heeft intussen voor 50 kinderen een alternatieve plek gevonden.
 2. Arbeidsauditeur slaat met blozende wangen alarm over schrijnende toestand in zijn eigen arbeidsrechtbank: “Rolstoelgebruikers geraken zittingzaal niet meer in”
  PREMIUM
  OUDENAARDE

  Arbeidsau­di­teur slaat met blozende wangen alarm over schrijnen­de toestand in zijn eigen arbeids­recht­bank: “Rolstoel­ge­brui­kers geraken zitting­zaal niet meer in”

  Wie voor een geschil naar de arbeidsrechtbank in Oudenaarde moet, geraakt er met een rolstoel niet meer binnen en al zeker niet in de zittingzaal. “Onze lift is al meer dan twee maanden stuk en niemand weet wanneer en of ze ooit gerepareerd wordt, want het water sijpelt hier door het dak”, alarmeert arbeidsauditeur Jan Vermeir met een gevoel van plaatsvervangende schaamte.