Dankzij de reddingsoperatie hebben de meeste bomen littekenweefsel gevormd over hun wonden.
Volledig scherm
Dankzij de reddingsoperatie hebben de meeste bomen littekenweefsel gevormd over hun wonden. © Kris Van der Steen

Verminkte bomen in De Liereman kunnen nu voort zonder beschermfolie: “Zo’n 80 procent ziet er erg goed uit”

Oud-TurnhoutDe speciale beschermfolie op de verminkte bomen in De Liereman mag na maanden bang afwachten eindelijk verwijderd worden. Dankzij de folie zijn de inkepingen in de bomen nu voldoende overgroeid met littekenweefsel. “Dat is goed nieuws, maar het duurt nog jaren voor de bomen zich volledig kunnen herstellen.”

 1. Politie controleert kamers van voormalig hotel in Stationstraat: “Omstandigheden voor sommige bewoners waren mogelijk levensgevaarlijk”
  PREMIUM
  Turnhout

  Politie contro­leert kamers van voormalig hotel in Station­straat: “Omstandig­he­den voor sommige bewoners waren mogelijk levensge­vaar­lijk”

  De politie heeft zondag de kamers van het voormalig hotel ‘Tegenover’ in de Stationstraat grondig gecontroleerd. Het hotel wordt momenteel permanent bewoond, hoewel de kamers niet aan de minimale kwaliteitsnormen voldoen. “Een hotelkamer en een hotel zijn niet uitgerust voor een dergelijk langdurig verblijf.” In zeven kamers werd er meteen ingegrepen om de gevaren op vlak van brandveiligheid te verwijderen.
 2. Eerste Belgische FFP2-mondmaskers rollen van de band in Medimundi
  PREMIUM
  Turnhout

  Eerste Belgische FF­P2-mondmas­kers rollen van de band in Medimundi

  Medimundi, het nieuwe medische bedrijf van de bord- en kaartspellenfabrikant Cartamundi, is onlangs gestart met de productie van hoogwaardige FFP2-mondmaskers. De nieuwe maskers spelen in op de noden van het zorgpersoneel en onderscheiden zich door hun hoge beschermingsgraad en draagcomfort. Het zijn bovendien de eerste mondmaskers van dit type die voor 100 procent van Belgische makelij zijn, een primeur dus.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"