Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Mine Dalemans

Veel inwoners vergissen zich: gemeente roept op PMD-zakken terug in huis te nemen

Oud-TurnhoutHet gemeentebestuur van Oud-Turnhout roept inwoners om de blauwe PMD-zakken die werden buitengezet terug binnen te nemen.

 1. ‘Charel van’t Toreke’ (63) tapt al 38 jaar tot in de vroege uurtjes pinten in z’n kroeg: “Het verschil tussen de jeugd en de oudere generatie? Het traditionele rondje!”
  PREMIUM
  Bouwel

  ‘Charel van’t Toreke’ (63) tapt al 38 jaar tot in de vroege uurtjes pinten in z’n kroeg: “Het verschil tussen de jeugd en de oudere generatie? Het traditione­le rondje!”

  Een monument in Bouwel? Dan hebben we het ongetwijfeld over café ‘t Toreke, ergens diep verscholen in de schaduw van de kerk. Maar net zoals deze volkskroeg is ook de man achter de tapkraan in de Grobbendonkse deelgemeente een monument te noemen. Charel Cloos (63) zwaait al 38 jaar de plak in deze Bouwelse parel, niet verwonderlijk dat het hele dorp - en zelfs de wijde omgeving rond de deelgemeente van Grobbendonk - de goedgeluimde man beter kent als ‘De Charel van ‘t Toreke’. “En ik kom hier nog altijd even graag naartoe als de eerste dag dat ik hier achter de toog stond”, weet hij. “Een dagske verlof pakken en iemand anders de kroeg laten overnemen? Daar doe ik niet aan mee. Voilà, voilà!”
 1. Provincie zet schouders onder wekelijkse markten: “De markt is zowel een economisch als een sociaal gegeven”
  Provincie Antwerpen

  Provincie zet schouders onder wekelijkse markten: “De markt is zowel een economisch als een sociaal gegeven”

  Maar liefst 52 van de 69 gemeenten van de provincie Antwerpen hebben een of meerdere wekelijkse markten. De provincie heeft daarom in april, niet toevallig de ‘Maand van de Markt’, een online bevraging gelanceerd onder de marktbezoekers om een beter zicht te krijgen op dit wekelijkse gebeuren. Met de resultaten van deze eerste verkennende studie gaat de provincie nu verder aan de slag om lokale besturen en hun vaste marktkramers beter te ondersteunen. “Onze markten moeten meer aantrekkingskracht krijgen”, zegt gedeputeerde Kathleen Helsen.
 2. WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Turnhout (al) wakker van de Rode Duivels? “Nog geen enkele aanvraag binnen”
  PREMIUM
  Turnhout

  WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Turnhout (al) wakker van de Rode Duivels? “Nog geen enkele aanvraag binnen”

  De energiecrisis en de periode van het jaar - het WK wordt voor het eerst niet in de zomer georganiseerd - zullen ongetwijfeld een invloed hebben op de beleving van het WK voetbal in Turnhout. Dat blijkt uit onze rondvraag in de Binkenstad. “Bij andere grote tornooien zijn er meerdere kandidaten om een scherm te plaatsen. Voor dit jaar hebben we nog geen enkele aanvraag voor een WK-event binnen", zegt burgemeester Paul Van Miert. Wordt het dan een winters voetbalfeest in mineur? Of komt de horeca met een oplossing?
 3. Voor maar liefst 230.000 euro mensen opgelicht via zogezegde sms van zoon: Man (26) riskeert 3 jaar cel
  PREMIUM
  Kortrijk / Turnhout

  Voor maar liefst 230.000 euro mensen opgelicht via zogezegde sms van zoon: Man (26) riskeert 3 jaar cel

  In enkele maanden tijd werden over heel Vlaanderen maar liefst 67 mensen opgelicht via phishing. Ze kregen allemaal zogezegd een sms’je van hun zoon waarin ze vroegen om dringend geld te storten. Zo werd voor maar liefst 230.000 euro winst gemaakt. Eén Nederlander die destijds in Turnhout woonde riskeert nu drie jaar cel. “Hij maakte deel uit van een bende en speelde slechts een kleine rol”, pleitte zijn advocaat.