Kris Van Der Steen van het bezoekerscentrum toont de schade aan de bomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kris Van Der Steen van het bezoekerscentrum toont de schade aan de bomen. © Toon Verheijen

Vandalen vernielen 65 bomen in natuurgebied De Liereman: “De haat moet diep geworteld zitten”

Oud-TurnhoutEén of meerdere vandalen hebben donderdagnacht lelijk huisgehouden aan het bezoekerscentrum van natuurgebied De Liereman. Zo'n 65 bomen werden zo diep ‘ingezaagd’ dat ze spontaan omvielen of door de brandweer moeten omgezaagd worden. Exact twee jaar geleden gebeurde hetzelfde. “Het lijkt erop alsof dezelfde daders zijn teruggekomen om hun werk af te maken”, klinkt het aangedaan bij burgemeester Bob Coppens en coördinator Kris Van Der Steen. 

 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.