Jef Kersemans
Volledig scherm
Jef Kersemans © wiggenraad

Oud-burgemeester Jef Kersemans geëerd met wandeling en bank

Oud-TurnhoutOud-burgemeester Jef Kersemans krijgt binnenkort een wandeling naar zich genoemd. Op die wandeling wordt later deze maand in de Oude Bergstraat ook een ‘Jef Kersemansbank’ in gebruik genomen.

  1. Gemeenten politiezone Regio Turnhout zijn het vuurwerk beu: “Er komen gerichte acties in onze zone en we moeten federaal streven naar verbod op verkoop”
    Kempen

    Gemeenten politiezo­ne Regio Turnhout zijn het vuurwerk beu: “Er komen gerichte acties in onze zone en we moeten federaal streven naar verbod op verkoop”

    De politiezone Turnhout wil op initiatief van burgemeester Bart Craane (CDE-Vlim.be) van Beerse de volgende eindejaarsperiode gerichte acties voeren tegen het illegaal afsteken van vuurwerk. Craane kreeg bijval van héél de politieraad. Zijn collega Paul Van Miert (N-VA) van Turnhout wil via Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers alle Vlaamse burgemeester op dezelfde lijn krijgen. Hij gaat zelfs nog een stap verder en kijkt naar het federaal niveau. “Het enige dat helpt is een verbod op verkoop”, aldus Van Miert. Afgelopen weekend doken levensgevaarlijke taferelen op uit Hoogstraten en Essen.