Bert Braet, Marc Swinnen en Filip Hendrickx met hun Swiekes Tripppel.
Volledig scherm
PREMIUM
Bert Braet, Marc Swinnen en Filip Hendrickx met hun Swiekes Tripppel. © Peter Vanderveken

Op bezoek bij lokale brouwers: Swiekes Tripppel uit Oud-Turnhout. “De drukker dacht dat er een fout op het etiket stond”

Een Kempenaar is een Bourgondiër. Niets smaakt er dan ook beter dan een bier waarvan het recept bedacht is op Kempense bodem. In de zomer van 2019 zijn we gestart met een tocht langs Kempense en Antwerpse brouwerijen of bierfirma’s. Hun verhaal, hun anekdotes, hun bieren. Vandaag : Swiekes uit Oud-Turnhout. Herlees hier de eerdere verhalen én de nieuwe reportages.

 1. Op bezoek bij lokale brouwers (deel 12). Craft Beers Hoppug uit Meerhout: “Erkend als brouwerij en daarom kunnen we nu veel meer zelf doen”
  PREMIUM

  Op bezoek bij lokale brouwers (deel 12). Craft Beers Hoppug uit Meerhout: “Erkend als brouwerij en daarom kunnen we nu veel meer zelf doen”

  De zomer, dat is een fris glas bier op ons terras. Niets smaakt er beter dan een bier waarvan het recept bedacht is op Kempense bodem. Wij trokken in navolging van een eerste reeks in de zomer van 2019 opnieuw door de Kempen en het noorden van Antwerpen en selecteerden voor enkele brouwerijen en bierfirma’s. Vandaag: brouwerij Hoppug uit Meerhout, sinds enkele maanden een echte microbrouwerij. Hun verhaal, hun anekdotes, hun bieren. Herlees hier de eerdere verhalen én de nieuwe reportages.
 2. Op bezoek bij lokale brouwers (deel 10).Galea Craft Beers uit Brasschaat: “Het leukste aan brouwen is het experimenteren en smaken koppelen”
  PREMIUM

  Op bezoek bij lokale brouwers (deel 10).Galea Craft Beers uit Brasschaat: “Het leukste aan brouwen is het experimen­te­ren en smaken koppelen”

  De zomer, dat is een fris glas bier op een terras. Niets smaakt beter dan een bier waarvan het recept bedacht is op Kempense bodem. Wij trokken in navolging van een eerste reeks in de zomer van 2019 opnieuw door de Kempen en het noorden van Antwerpen en selecteerden voor u tien lokale brouwerijen/bierfirma’s. Vandaag: Galea Craft Beers (Brasschaat) van Giovanni Christis. Een verhaal van stout met Oreo of eentje met spek en esdoornsiroop. Herlees hier de eerdere verhalen én de nieuwe reportages.
 1. “We willen dé trekpleister worden voor topsportbegeleiding in de Kempen”: Kineworks wordt met praktijk van 650 m² meer dan dubbel zo groot
  Turnhout

  “We willen dé trekpleis­ter worden voor topsportbe­ge­lei­ding in de Kempen”: Kineworks wordt met praktijk van 650 m² meer dan dubbel zo groot

  De Turnhoutse kinesitherapiepraktijk Kineworks is verhuisd naar een pand in de Oude Vaartstraat. De praktijk heeft er maar liefst 650 m² ter beschikking. De oppervlakte is daarmee meer dan verdubbeld. Zaakvoerder Tom Mertens – die al grote sportteams begeleidde – wil er van Kineworks dé trekpleister maken voor sportrevalidatie en topsportbegeleiding in de Kempen.
 2. Op bezoek bij lokale brouwers (deel 11). Brouwerij-stokerij Pirlot uit Zandhoven heeft naast bier ook een eigen whisky: “Belgische whisky aan de top brengen”
  PREMIUM

  Op bezoek bij lokale brouwers (deel 11). Brouwerij-stokerij Pirlot uit Zandhoven heeft naast bier ook een eigen whisky: “Belgische whisky aan de top brengen”

  De zomer, dat is een fris glas bier op ons terras. Niets smaakt er beter dan een bier waarvan het recept bedacht is op Kempense bodem. Wij trokken in navolging van een eerste reeks in de zomer van 2019 opnieuw door de Kempen en het noorden van Antwerpen en selecteerden voor u tien lokale brouwerijen en bierfirma’s. Vandaag: brouwerij/stokerij Pirlot uit Zandhoven. Hun verhaal, hun anekdotes, hun bieren. Herlees hier de eerdere verhalen én de nieuwe reportages.