Kinderdagverblijf Poppedijntje in de Koningin Fabiolalaan in Oud-Turnhout
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderdagverblijf Poppedijntje in de Koningin Fabiolalaan in Oud-Turnhout © Jef Van Nooten

Kinderbegeleidsters dienden zelf klacht in tegen Poppedijntje: “Dat vervallen voedsel hebben we altijd stiekem weggegooid”

Oud-TurnhoutDe rolluiken bleven woensdag naar beneden bij kinderdagverblijf Poppedijntje in Oud-Turnhout. Nadat de voorbije jaren al meerdere klachten door ouders werden ingediend, trokken nu ook de kinderbegeleidsters zelf aan de alarmbel. Voor de dienst Opgroeien het signaal om de crèche met onmiddellijke ingang te schorsen. “We hebben het vervallen voedsel altijd weggegooid achter de rug van de verantwoordelijke”, benadrukken de kinderbegeleidsters.

 1. Stad Turnhout doet het licht uit: geen straatverlichting meer tussen 23 uur en 5 uur
  PREMIUM
  Turnhout

  Stad Turnhout doet het licht uit: geen straatver­lich­ting meer tussen 23 uur en 5 uur

  Stad Turnhout neemt drastische maatregelen om energie te besparen tijdens de komende herfst- en winterperiode. Zo is beslist om de stad ’s nachts in het donker te zetten. Voorheen bleef de straatverlichting hele nachten branden. Binnenkort gaat de verlichting uit tussen 23 uur ’s avonds en 5 uur ’s ochtends. “Behalve op vrijdag- en zaterdagavond. Dan blijft de verlichting wel gewoon branden”, zegt schepen Francis Stijnen.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.