Archiefbeeld van de kermis in Oud-Turnhout
Volledig scherm
Archiefbeeld van de kermis in Oud-Turnhout © Gemeente Oud-Turnhout

Kermis palmt dorpsplein in: ook Centrumfeesten staan voor de deur

Oud-TurnhoutOp het dorpsplein in Oud-Turnhout vindt de eerst vier dagen van oktober de kermis plaats. Tijdens het weekend organiseert Unizo ook de Centrumfeesten.

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Lampenfabrikant Signify snoeit verder in personeel: in tien jaar van 1.500 naar 400 werknemers
  PREMIUM
  Turnhout

  Lampenfa­bri­kant Signify snoeit verder in personeel: in tien jaar van 1.500 naar 400 werknemers

  Bij lampenfabrikant Signify in Turnhout, het vroegere Philips, verdwijnen 30 jobs. Nog maar eens. De voorbije jaren werd er de ene herstructurering na de andere aangekondigd. Dit keer moet de zogenaamde Horti-afdeling dicht, waar lampen voor tuinbouwserres worden gemaakt. “Die afdeling zorgde in het verleden net voor de inkomsten van de fabriek”, zegt Hans Vaneerdewegh van vakbond ABVV.
 3. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.