De Heischuur in Oud-Turnhout
Volledig scherm
De Heischuur in Oud-Turnhout © Jef Van Nooten

Heischuur gaat onder de sloophamer: Oosthoven krijgt nieuw gemeenschapscentrum

Oud-TurnhoutDe inwoners van het Oud-Turnhoutse gehucht Oosthoven krijgen een nieuw gemeenschapscentrum. De gemeente gaat een nieuw pand bouwen ter vervanging van de Heischuur. “Omdat de Heischuur bij veel inwoners nauw aan het hart ligt, mogen ze mee beslissen hoe de nieuwe Heischuur er zal uitzien.”

 1. Duizend Kempische handen herstellen overstroomd dorp Prayon in Wallonië: “Hulp is nu meer dan ooit nodig”
  Turnhout/Oud-Turnhout/Beerse/Vosselaar

  Duizend Kempische handen herstellen over­stroomd dorp Prayon in Wallonië: “Hulp is nu meer dan ooit nodig”

  Het Waalse Prayon, een deelgemeente van Trooz in de provincie Luik, mag op 16 oktober een heuse hulpbrigade uit de Turnhoutse stadsregio verwachten. Turnhout, Oud-Turnhout, Beerse en Vosselaar gaan er namelijk samen met Kempische bedrijven en vrijwilligers aan de slag om hulp te bieden nadat het dorp vernield werd door de overstromingen van midden juli.
 2. Erfgoeddepot Noorderkempen toont voor het eerst archeologische vondsten aan grote publiek: “Al deze objecten tonen aan dat de ‘stille Kempen’ helemaal niet zo stil waren”
  Turnhout

  Erfgoedde­pot Noorderkem­pen toont voor het eerst archeologi­sche vondsten aan grote publiek: “Al deze objecten tonen aan dat de ‘stille Kempen’ helemaal niet zo stil waren”

  Voor de Archeologiedagen op zaterdag 9 en zondag 10 oktober zal het Erfgoeddepot Noorderkempen voor de allereerste keer zijn deuren open zwaaien. Het depot in het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout huisvest de archeologische vondsten van maar liefst elf gemeenten en gunt ons een blik in het Kempische verleden. “Het verleden kan ons zo veel leren. Dankzij het depot kunnen we deze waardevolle vondsten op een correcte manier bewaren voor de toekomst”, zegt intergemeentelijk archeoloog Jef Van Doninck.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.