Het gemeentehuis in Oud-Turnhout: de kerstverlichting werkt voortaan op zonne-energie
Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentehuis in Oud-Turnhout: de kerstverlichting werkt voortaan op zonne-energie © Facebook Gemeente Oud-Turnhout

Gemeente lanceert energieplan: douchezandlopers en kerstverlichting op zonne-energie

Oud-TurnhoutDe gemeente Oud-Turnhout heeft een energieplan uitgewerkt om om het energieverbruik zoveel mogelijk te beperken, zowel op korte als op lange termijn. Zo wordt het nachtregime van de openbare verlichting uitgebreid. “Tijdens de eindejaarsperiode hangen we in de dorpskern en in Oosthoven kerstverlichting die volledig op zonne-energie werkt”, zegt burgemeester Bob Coppens.

  1. MIJN STAD. Team Kempen-voorzitter Guy Van der Stuyft, organisator van ‘Vlucht 14-18': “In café Sportsworld kom ik meerdere keren per week. Je kan er altijd wel een praatje slaan”
    PREMIUM
    Turnhout

    MIJN STAD. Team Kem­pen-voorzitter Guy Van der Stuyft, organisa­tor van ‘Vlucht 14-18': “In café Sports­world kom ik meerdere keren per week. Je kan er altijd wel een praatje slaan”

    Als medeoprichter van Markt Events bracht Guy Van der Stuyft jarenlang plezier naar de stad. Hij organiseerde mee de kerstmarkt in Turnhout en plaatste in 2014 het allereerste WK-scherm in de stad. Intussen is Guy vooral gekend als voorzitter van Team Kempen, de club die volgend jaar uitpakt met ‘Vlucht 14-18’, een wandeltocht van 80 of 160 kilometer. Aan de hand van enkele vragen stelt hij zijn stad voor. “Voor deze Turnhoutenaar doe ik mijn hoed af.”