Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Klaas De Scheirder

Gemeente laat inwoners met oudjaar gratis meerijden met feestbus

Oud-TurnhoutInwoners van Oud-Turnhout kunnen met oudjaar gratis meerijden met een feestbus van De Lijn. Ze moeten zich wel vooral registreren.

 1. MIJN DORP. Vlaams parlementslid Tine van der Vloet over haar Merksplas: “Bij Dennis en Evy van café De Glenn kan je me geregeld vinden”
  PREMIUM
  Merksplas

  MIJN DORP. Vlaams parlements­lid Tine van der Vloet over haar Merksplas: “Bij Dennis en Evy van café De Glenn kan je me geregeld vinden”

  Tine van der Vloet (44) is nog een rasechte Spetser. Sociaal bewogen al vanaf haar jeugd, is ze uiteindelijk ook in de politiek beland. Eerst als raadslid voor N-VA in haar eigen dorp, maar al snel ook in het Vlaams parlement waar ze een lans probeert te breken voor de sociale sector. “Toen we vorig jaar afscheid moesten nemen van twee jonge gasten, leefde heel het dorp mee.”
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.