Het logo van de Rode Neuzen Dag
Volledig scherm
Het logo van de Rode Neuzen Dag © Luk Roobroeck

Delta en Salto willen Rode Neuzen School worden

De Rode Neuzen Dag wil voor de vierde editie, op 29 november, zoveel mogelijk scholen overtuigen om mee te doen. In Oud-Turnhout hebben voorlopig twee schooldirecties toegezegd om van hun school een Rode Neuzen School te maken.

 1. De coronacijfers in Oud-Turnhout van maandag 19 oktober

  De coronacij­fers in Oud-Turn­hout van maandag 19 oktober

  In Oud-Turnhout zijn er op één dag 11 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 43 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Oud-Turnhout op 308 te liggen. Omdat Oud-Turnhout meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Afscheid van oud-burgemeester Marcel Hendrickx (85), een grote mijnheer: “Hij heeft Turnhout op de kaart gezet”
  PREMIUM
  Turnhout

  Afscheid van oud-burgemees­ter Marcel Hendrickx (85), een grote mijnheer: “Hij heeft Turnhout op de kaart gezet”

  De politiek in Turnhout is in rouw na het overlijden van oud-burgemeester Marcel Hendrickx (85). Niet alleen bij CD&V wordt getreurd om zijn dood. Ook door zijn politieke tegenstanders werd Marcel gewaardeerd, als mens én als politieker. Hij overleed maandag aan de gevolgen van longkanker. “Marcel was zoveel meer dan alleen de Vrij-dagen”, klinkt het.