1. PVDA hekelt stevige verhoging van dagprijs serviceflats: “Het bestuur had sneller aan de alarmbel moeten trekken”
  Turnhout

  PVDA hekelt stevige verhoging van dagprijs service­flats: “Het bestuur had sneller aan de alarmbel moeten trekken”

  Op 1 januari gaat de dagprijs voor de serviceflats overal in Vlaanderen met 12,27 procent omhoog. Huurders van de serviceflats van Zorgroep Orion in Turnhout betalen daardoor vanaf volgende maand maar liefst 28,80 euro per dag. Oppositiepartij PVDA vindt die prijsstijging onaanvaardbaar en roept het stadsbestuur op om dringend maatregelen te treffen. “Alle levenskosten nemen toe, óók voor de mensen met een klein pensioen. Hoe moeten zij dat ooit gaan betalen?”, vraagt Wout Schafraet (PVDA) zich af.
 1. KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”
  PREMIUM
  Wuustwezel

  KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”

  Vele miljoenen kinderen in tientallen landen hebben er zich al kostelijk mee geamuseerd: de speelgoedblokjes van Clics. En nee, die rollen niet in China uit een fabriek. Vanuit Wuustwezel heeft Hedwig Van Roy er een wereldsucces van gemaakt, en dat met amper 17 personeelsleden. “Lego is nog een heel pak groter dan ons, maar Clics is wel een evergreen geworden.” Ondertussen is de ondernemer ook nog met een bijzonder ‘nevenproject’ gestart: drijvende zonnepanelen.
 1. Arendonkse fotografe verovert als enige Belg een juryprijs in National Geographic Fotowedstrijd: "Ik wilde de verhalen van de waterramp in Wallonië een gezicht geven”
  Arendonk

  Arendonkse fotografe verovert als enige Belg een juryprijs in National Geographic Fotowed­strijd: "Ik wilde de verhalen van de waterramp in Wallonië een gezicht geven”

  Fotografe Wendy Leyten (37) uit Arendonk heeft een hoofdprijs weggekaapt in de befaamde National Geographic Fotowedstrijd. Haar reportage in Prayon, een van de vele Waalse dorpen die vorig jaar getroffen werden door de overstromingen, maakte een enorme indruk op de jury. “Die erkenning is natuurlijk leuk, maar ik vind het veel belangrijker dat dat verhaal nog eens verteld wordt. Anderhalf jaar na de ramp is de situatie daar nog steeds erg schrijnend”, zegt ze.
 2. Fietsen Wildiers neemt twee Kempense fietswinkels over: “Noorderkempen stond op onze radar”
  Merksplas/Oud-Turnhout

  Fietsen Wildiers neemt twee Kempense fietswin­kels over: “Noorder­kem­pen stond op onze radar”

  De gekende Antwerpse fietswinkelketen Wildiers blijft groeien. Het heeft twee winkels overgenomen in de Kempen en brengt daarmee het aantal op veertien vestigingen. Het gaat om de overname van Veelo in Oud-Turnhout en Fietsen Peeraer in Merksplas. Eerder opende Wildiers ook al winkels in Geel, Lille en Malle. “De zaakvoerders én het personeel blijven aan boord en we plannen zelfs nog aanwervingen”, vertelt Kris Voet van Fietsen Wildiers.

Populair in HLN+ REGIO

 1. “Wildplassen, zwerfvuil en parkeerdruk”: inwoners Baarle-Hertog voeren actie tegen vuurwerkverkoop
  PREMIUM
  Baarle-Hertog

  “Wildplas­sen, zwerfvuil en parkeer­druk”: inwoners Baar­le-Her­tog voeren actie tegen vuurwerk­ver­koop

  Enkele tientallen inwoners van Baarle-Hertog hebben zaterdagnamiddag actie gevierd tegen de vuurwerkverkoop in hun gemeente. Met vuurkorven blokkeerden ze een drukbezocht kruispunt. Het was de bedoeling om de vuurkorven ook aan te steken, maar dat werd verboden door de politie. “De kopers parkeren in onze tuinen, plassen tegen onze gevels en laten rommel achter. We zijn het echt beu”, klinkt het.
 2. KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”

  Een Rollmops en een Knikmops. Je kan de kleine werkmachines met de schattige naam regelmatig spotten op een boerderij, bij bouwbedrijven of in andere sectoren. Meestal met die typische gele kleur, al duiken ze tegenwoordig ook op in heel wat andere tinten. Weinigen die het weten, maar de handige machines werden bedacht en gemaakt door het oerkempens bedrijf van Frans en Marcel Geens uit Hoogstraten. Zij verdienen dan ook die titel van Kempense Klepper. “De naam Rollmops? Die heeft een grappige oorsprong...”