De nieuwe brug is nog niet af, maar een onverlaat besmeurde een van de pijlers al met graffiti.
Volledig scherm
De nieuwe brug is nog niet af, maar een onverlaat besmeurde een van de pijlers al met graffiti. © Vertommen

Zand erover: nieuwe fietsersbrug al beklad met grafitti, maar in plaats van te poetsen, begraaft Oud-Heverlee pijler in de grond

Een van de pijlers van de houten fietsers- en voetgangersbrug over de Naamsesteenweg in Blanden werd onlangs beklad met graffiti. Om aan reinigingskosten te ontsnappen kwamen de gemeente Oud-Heverlee en het Agentschap Wegen en Verkeer met een origineel idee. 

  1. De coronacijfers in Oud-Heverlee van maandag 12 oktober

    De coronacij­fers in Oud-Heverlee van maandag 12 oktober

    In Oud-Heverlee zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 11 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Oud-Heverlee komt dat getal nu op 99 te liggen. Oud-Heverlee heeft daarmee meer dan 50 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. De gemeente zal terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau wanneer ze meer dan 100 gevallen hebben. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.