Site woonproject met 73 loten Haasrode Centrum. Dit project wordt op woensdag 7 november voorgesteld. Aan de rechterzijde komt het project
Volledig scherm
Site woonproject met 73 loten Haasrode Centrum. Dit project wordt op woensdag 7 november voorgesteld. Aan de rechterzijde komt het project © Stefan Van de Weyer

Woonproject Haasrode centrum wordt op 7 november voorgesteld

De gemeente Oud-Heverlee is bezig met een openbaar onderzoek naar de verkaveling van het binnengebied van Haasrode. Het woonproject in Haasrode centrum zou 73 loten bevatten voor éénsgezinswoningen en op 7 november wordt het hele project aan de buurt voorgesteld. Het gaat om het stuk grond bijna in de vorm van een driehoek tussen de Milsestraat, de Kerkstraat en de Blandenstraat. Er is al sinds het einde van de jaren tachtig sprake van dit project.

  1. De coronacijfers in Oud-Heverlee van zaterdag 17 oktober

    De coronacij­fers in Oud-Heverlee van zaterdag 17 oktober

    In Oud-Heverlee zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 25 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Oud-Heverlee op 225 te liggen. Omdat Oud-Heverlee meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. Coronacijfers om van te duizelen in Vlaamse rand, maar voorlopig geen extra maatregelen: “Zinloos met oog op strengere federale richtlijnen”

    Coronacij­fers om van te duizelen in Vlaamse rand, maar voorlopig geen extra maatrege­len: “Zinloos met oog op strengere federale richtlij­nen”

    Er komen voorlopig geen provinciale coronamaatregelen in Vlaams-Brabant, hoewel het aantal besmettingen in enkele gemeenten rond Brussel ronduit zorgwekkend stijgt. Zo staat Machelen al enkele dagen in de nationale top 10. Voorlopig dus geen nieuwe maatregelen, maar de politie gaat wel strenger controleren, onder andere in sportkantines.