Site woonproject met 73 loten Haasrode Centrum. Dit project wordt op woensdag 7 november voorgesteld. Aan de rechterzijde komt het project
Volledig scherm
Site woonproject met 73 loten Haasrode Centrum. Dit project wordt op woensdag 7 november voorgesteld. Aan de rechterzijde komt het project © Stefan Van de Weyer

Woonproject Haasrode centrum wordt op 7 november voorgesteld

De gemeente Oud-Heverlee is bezig met een openbaar onderzoek naar de verkaveling van het binnengebied van Haasrode. Het woonproject in Haasrode centrum zou 73 loten bevatten voor éénsgezinswoningen en op 7 november wordt het hele project aan de buurt voorgesteld. Het gaat om het stuk grond bijna in de vorm van een driehoek tussen de Milsestraat, de Kerkstraat en de Blandenstraat. Er is al sinds het einde van de jaren tachtig sprake van dit project.

 1. Leuven lanceert campagne tegen familiaal geweld na opvallende stijging tijdens lockdown: “Tot 60% meer oproepen tijdens lockdown”
  Leuven

  Leuven lanceert campagne tegen familiaal geweld na opvallende stijging tijdens lockdown: “Tot 60% meer oproepen tijdens lockdown”

  Het voorbije jaar kreeg 1712 opvallend meer oproepen binnen over familiaal geweld, grotendeels te wijten aan de coronacrisis en de lockdown. Met de campagne ‘Maak een vuist tegen familiaal geweld’ willen CAW Oost-Brabant en de stad Leuven het taboe doorbreken en de beweging tegen familiaal geweld inzetten. “Tot 60% meer oproepen in vergelijking met vorig jaar”, zegt Pamela De Dobbeleer.
 2. Klimaatneutrale woonwijk Sint-Jansbergsesteenweg neemt één van de laatste open velden in Leuven in: “Ruimte voor tweehonderdtal sociale woningen”
  Leuven

  Klimaatneu­tra­le woonwijk Sint-Jansberg­sesteen­weg neemt één van de laatste open velden in Leuven in: “Ruimte voor tweehon­derd­tal sociale woningen”

  Het Leuvense stadsbestuur wil zoveel mogelijk resterende open ruimte behouden. De nieuwe woonwijk aan de Sint-Jansbergsesteenweg is volgens schepen van Wonen Lies Corneillie (Groen) dan ook de laatste die een groot open veld zal innemen. “Het gaat om een klimaatneutrale wijk met 400 tot 450 wooneenheden, variërend van studio’s tot woningen voor grote gezinnen”, klinkt het.
 3. Armoede in tijden van corona, deel 2: Aantal ‘nieuwe armen’ neemt toe, “en er zijn mensen bij die gewoon werken en gezond zijn”
  PREMIUM
  Leuven

  Armoede in tijden van corona, deel 2: Aantal ‘nieuwe armen’ neemt toe, “en er zijn mensen bij die gewoon werken en gezond zijn”

  Armoede heeft vele gezichten en sinds de uitbraak van het coronavirus kijken heel wat mensen het monster dat armoede is recht in de ogen. De dak- en thuislozen in de eerste plaats, maar het virus heeft ook nieuwe armen met zich mee gebracht. Mensen die op het randje balanceerden en met moeite de eindjes aan elkaar konden knopen, dreigen nu in armoede terecht te komen. In onze reeks ‘Armoede in tijden van corona’ duikt HLN Leuven deze week met harde cijfers en getuigenissen in een weinig zichtbaar deel van onze maatschappij.
 1. Waaghalzen glijden van natuurlijke waterglijbaan in het midden van het regenwoud
  Play

  Waaghalzen glijden van natuurlij­ke waterglij­baan in het midden van het regenwoud

 2. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?