Ingrid V.M. (vooraan op foto) met haar advocate op weg naar de rechtbank.
Volledig scherm
Ingrid V.M. (vooraan op foto) met haar advocate op weg naar de rechtbank. © vertommen

Vrouw (60) veinst nog 8 jaar lang dat ze gynaecologe is, tot patiënte overlijdt. Nu riskeert ze 2 jaar cel voor schuldig verzuim.

Uit schrik voor reacties uit haar omgeving hield Ingrid V.M. (60) 8 jaar lang de schijn op dat ze nog gynaecologe was. In 2008 werd ze geschrapt door de orde der artsen. Toen V.M. in 2016 een nietsvermoedende ‘patiënte’ verkeerd diagnosticeerde, kwam alles aan het licht. Het slachtoffer overleed uiteindelijk aan baarmoederhalskanker. De voormalige dokteres riskeert 2 jaar cel.

7 reacties

 • Vera Bres

  2 jaar geleden
  @Peggy Dehaen >>> inderdaad ,dit begrijp ik ook niet ... Hoe kan een geschrapte arts nog geldige voorschriften voor geneesmiddelen maken en geldige terugbetalende briefjes voor mutualiteit????
 • Franc saas

  2 jaar geleden
  begrijp het niet zo goed, mocht ze haar beroep als arts nog uitvoeren ? was ze nog aangesloten ?een patiënt krijgt toch een prestatiebriefje van een dokter na consultatie, werd dit dan binnengegeven bij het ziekenfonds en werd er een terug betaling gedaan ?
 • ANN LIMBOS

  2 jaar geleden
  2 jaar voor een mensenleven ? Goed bezig van het gerecht !
 • Lieven Cleymans

  2 jaar geleden
  2 jaar is veel te weinig
 • Fritz Shmidt

  2 jaar geleden
  Dat is een veel te lichte straf. Justitie is en blijft een grap.
 1. Met voornaam Kat was 29-jarige uit Kessel-Lo voorbestemd als huisdierenfotografe: “Mijn katten hebben 132.000 volgers op Instagram”
  PREMIUM
  Leuven

  Met voornaam Kat was 29-jarige uit Kessel-Lo voorbe­stemd als huisdieren­fo­to­gra­fe: “Mijn katten hebben 132.000 volgers op Instagram”

  Hoewel de 29-jarige Kat De Laet uit Kessel-Lo ondanks een nominatie zopas naast de European Photographer Award greep, is er van teleurstelling geen sprake. Integendeel, haar vierde plaats is net een aanmoediging om haar passie voor huisdierenfotografie nog meer te beleven en te delen met de trouwe aanhang van haar ondertussen beroemde katten Bri, Dory en Polleke. “Ik geef het toe: ik flirt met de titel ‘crazy cat lady’”, aldus Kat.
 1. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge

 2. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen