Zoetwaterpark in Oud-Heverlee
Volledig scherm
Zoetwaterpark in Oud-Heverlee © Vertommen

Voorlopig geen centen voor vernieuwing

Het Zoetwaterpark, dat binnenkort honderd jaar bestaat, is toe aan vernieuwing. Voorlopig zijn daarvoor geen financiën uitgetrokken. Het is wachten tot na de verkiezingen om in de volgende legislatuur in actie te komen. Schepen van Openbare Werken Adri Daniëls (CD&V) droomt van een sporthal.

 1. MS-patiënt Jan Heremans (37) huilt tranen van geluk en daar heeft hij een goede reden voor: “Drie jaar geleden kon ik mijn benen niet eens opheffen, en zie mij nu bezig”
  PREMIUM

  MS-pa­tiënt Jan Heremans (37) huilt tranen van geluk en daar heeft hij een goede reden voor: “Drie jaar geleden kon ik mijn benen niet eens opheffen, en zie mij nu bezig”

  Voor Jan Heremans (37) uit Leuven was 4 juli 2016 een zwarte dag. Die dag kreeg hij namelijk de diagnose multiple sclerose, ook bekend als de zenuwziekte MS. Een zware klap voor de Leuvenaar die toen met veel gedrevenheid zijn eigen horecazaak De Komma in goede banen leidde. Zijn horecadroom moest hij noodgedwongen opgeven, maar Jan bleef altijd positief en bereikte zopas weer een mijlpaal. “Drie jaar geleden kon mijn benen zelfs niet opheffen en zie me nu bezig”, aldus Jan.
 2. 220 kinderen uit kwetsbare gezinnen krijgen ‘Woeste Willem’ cadeau: “Voor sommige mensen is zelfs 2,5 euro een te hoge drempel”
  Leuven

  220 kinderen uit kwetsbare gezinnen krijgen ‘Woeste Willem’ cadeau: “Voor sommige mensen is zelfs 2,5 euro een te hoge drempel”

  De Leuvense boekhandel De Kleine Johannes en Huis van het Kind bundelen alweer de krachten en hebben een mooi cadeau voor 220 kinderen uit kwetsbare gezinnen: Woeste Willem. Dat prentenboek wordt dankzij de actie ‘Geef een prentenboek cadeau’ in Vlaanderen en Nederland aangeboden voor 2,5 euro maar volgens Luc Vander Velpen van De Kleine Johannes kan dat zelfs teveel zijn voor sommige gezinnen.