Vaccinatiecentrum De Roosenberg
Volledig scherm
Vaccinatiecentrum De Roosenberg © Vertommen

Vaccinatie zonder afspraak op zaterdag 24 juli in De Roosenberg

Oud-HeverleeOp 24 juli kan elke inwoner uit Bierbeek, Huldenberg, Lubbeek of Oud-Heverlee die nog niet gevaccineerd is én ouder dan 18 jaar, zich zonder afspraak laten vaccineren met een Janssen-vaccin in VC De Roosenberg.

 1. Wat zijn de lekkerste streekbieren in Vlaams-Brabant? Biersommelier Sofie Vanrafelghem selecteert haar favorieten
  PREMIUM

  Wat zijn de lekkerste streekbie­ren in Vlaams-Bra­bant? Biersomme­lier Sofie Vanrafelg­hem selecteert haar favorieten

  Dat Vlaams-Brabant de provincie is van de lambieken en oude geuzes, wisten we al. Maar welke moet je zeker proeven op een lokaal terrasje? Wij stuurden biersommelier Sofie Vanrafelghem op pad om de beste Vlaams Brabantse streekbieren te selecteren. Kan Libertus 900, het bier met druivensap, haar smaakpapillen overtuigen? En smaakt ‘witloofbier’ even bitter als het klinkt? Deze tien lokale bieren zijn je geld waard.
 2. Limburger (56) eet en drinkt hele namiddag in Blauwe Schuit, en dan komt de rekening...
  LEUVEN/BILZEN

  Limburger (56) eet en drinkt hele namiddag in Blauwe Schuit, en dan komt de rekening...

  Een 56-jarige man uit Bilzen heeft zich maandag een hele namiddag en avond tegoed gedaan aan eten en drinken in brasserie De Blauwe Schuit op het M. de Layensplein in Leuven. De vijftiger was ’s middags gearriveerd en bestelde voortdurend eten en drinken. Gedurende de namiddag bleef de man zitten. Hij viel zelfs enkele keren in slaap op het terras. Omstreeks 19 uur vroeg hij de rekening. Al snel bleek dat de man geen geld of een ander betaalmiddel op zak had om zijn rekening van 109 euro te betalen. De vijftiger werd onmiddellijk gedagvaard in toepassing van het snelrecht. Hij zal zich in oktober moeten verantwoorden in de correctionele rechtbank voor flessentrekkerij.
 3. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Het verkeersleefbaarheidsplan gaat Oud-Heverlee veel veiliger maken, maar oppositie is bezorgd: “Ten koste van meer overlast in verschillende straten?”
  PREMIUM
  Oud-Heverlee

  Het verkeers­leef­baar­heids­plan gaat Oud-Heverlee veel veiliger maken, maar oppositie is bezorgd: “Ten koste van meer overlast in verschil­len­de straten?”

  Sinds deze zomer staan de uitgebreide verkeersleefbaarheidsplannen voor de deelgemeentes van Oud-Heverlee online. Het gemeentebestuur wil deze plannen laten goedkeuren op de gemeenteraad van september en gaat voor een veiliger en meer leefbaar Oud-Heverlee. De oppositie maakt zich echter grote zorgen over de nieuwe mobiliteitsplannen. Aan het woord: Patrice Lemaitre (Open vld) en schepen Hanna van Steenkiste (groen).
 2. Dronken twintiger rijdt tegen verlichtingspaal op Artoisplein
  LEUVEN

  Dronken twintiger rijdt tegen verlich­tings­paal op Artois­plein

  Een bestuurder is woensdagavond omstreeks 22.50 uur op het Joanna-Maria Artoisplein in Leuven tegen een verlichtingspaal gereden. De 27-jarige reed week er af van de rijbaan en reed aan de rechterzijde van de weg tegen een verlichtingspaal. Door de klap kantelde de wagen op zijn linkerzijde. De verlichtingspaal viel gedeeltelijk om in de richting van het fietspad en vormde op die manier een gevaar voor de fietsers. De brandweer kwam ter plaatse om de verlichtingspaal volledig te verwijderen. De bestuurder raakte gewond en werd voor verzorging overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. Een ademtest toonde aan dat de man onder invloed van alcohol was. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Zijn voertuig werd door de takeldienst weggesleept.
 3. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).