RootsRock tuinfestival met Squeezy Scramble aan de Zoete Waters (tekst Stefan)
Volledig scherm
RootsRock tuinfestival met Squeezy Scramble aan de Zoete Waters (tekst Stefan) © Vertommen

Tiende editie Roots Rock Festival komt er niet meer

Er komt dan toch geen tiende editie van het Roots Rock Festival in Oud-Heverlee. Organisatrice Yoke Boon gooit de handdoek in de ring, dit als gevolg van een slepende ziekte. Er staan negen edities op de teller van het gezellige Roots Rock Festival ten huize van Dirk en Yoke Boon in de Ophemstraat in Oud-Heverlee. 

 1. Armoede in tijden van corona, de naakte cijfers voor de epidemie: “Leuven is de rotste stad om dakloos te zijn”
  PREMIUM
  Leuven

  Armoede in tijden van corona, de naakte cijfers voor de epidemie: “Leuven is de rotste stad om dakloos te zijn”

  Toen UCLL- en KU Leuven-alumnus Anna Raymaekers in het voorjaar van 2018 met haar thesis over dakloosheid in Leuven de Piet Cleemputprijs won, had men in de rijke studentenstad geen idee over het aantal daklozen. Ondertussen zijn er wel cijfers en die zijn niet om vrolijk van te worden, zeker niet in onzekere coronatijden die nog meer mensen in armoede dreigen te storten. In onze reeks ‘Armoede in tijden van corona’ duikt HLN Leuven deze week met harde cijfers en getuigenissen in een weinig zichtbaar deel van onze maatschappij.
 2. Onoplettende chauffeur riskeert vier maanden rijverbod na dodelijk ongeluk met tachtiger op elektrische fiets

  Onopletten­de chauffeur riskeert vier maanden rijverbod na dodelijk ongeluk met tachtiger op elektri­sche fiets

  Hoe het tragisch ongeval twee zomers geleden kon gebeuren, weet Cedric S. (31) tot op de dag van vandaag nog altijd niet. Met net geen 30 kilometer per uur reed hij met zijn wagen een tachtiger - die van rechts kwam - aan op zijn elektrische fiets. De Leuvenaar kwam slecht neer en hij overleed twee dagen later aan een schedeltrauma. In de politierechtbank riskeert de dertiger onder meer vier maanden rijverbod.
 3. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

 2. Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"
  Play

  Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"