Vaccinatiecentrum De Roosenberg in Oud-Heverlee.
Volledig scherm
Vaccinatiecentrum De Roosenberg in Oud-Heverlee. © Vertommen

Serieuze kink in de kabel in vaccinatiecentrum Roosenberg: “Hier worden terug evenementen georganiseerd, en dus moeten wij alles keer op keer afbreken en weer opbouwen”

Oud-HeverleeVaccinatiecentrum De Roosenberg in Oud-Heverlee is opnieuw druk in de weer met iedereen te voorzien van een tweede of derde prik. Organisatorisch loopt het goed, maar toch zit er een serieuze kink in de kabel. Sinds een paar maanden worden er weer evenementen georganiseerd in De Roosenberg en daardoor moet het vaccinatiecentrum telkens weer worden afgebroken en opgebouwd. “Hopelijk komen er op federaal niveau maatregelen om grote samenkomsten even te verbieden, want per gemeente kan je dat niet maken”, vertelt Patricia Vandoren.

 1. De 9 beste restaurants van Leuven en het Hageland: hier moet je in 2022 gaan eten volgens Gault & Millau
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  De 9 beste restau­rants van Leuven en het Hageland: hier moet je in 2022 gaan eten volgens Gault & Millau

  Twee weken geleden bracht Gault & Millau zijn gerespecteerde restaurantgids voor 2022 uit. Heel wat restaurants uit de regio hoopten op goede punten. Wij speurden de top van het klassement af, op zoek naar de beste restaurants van Leuven en het Hageland. Negen zaken scoorden 14.5 op 20 of meer. Hieronder lees je bij welke toprestaurants je volgend jaar zeker eens moet langsgaan.
 2. Schepen van mobiliteit David Dessers reageert op uw bekommernissen na de invoering van zone 30 in de deelgemeenten: “Er is nauwelijks tijdswinst bij 50 per uur”
  Leuven
  20

  Schepen van mobiliteit David Dessers reageert op uw bekommer­nis­sen na de invoering van zone 30 in de deelgemeen­ten: “Er is nauwelijks tijdswinst bij 50 per uur”

  De uitrol van een algemene zone 30 in alle Leuvense deelgemeenten is sinds gisteren een feit, nu de eerste zoneborden in Kessel-Lo werden onthuld. Dat beroerde alvast heel wat online stemmen. Schepen van mobiliteit David Dessers reageert op een handvol ervan. “De architect van het zone 30-beleid zou ik me niet noemen. Het was mijn voorganger die dat in 2011 heeft uitgestippeld. Ik sta dus op de schouders van reuzen.” Een bloemlezing van de meest opvallende reacties.