thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Oud-Heverlee trakteert met hotdogs op Dag van de Jeugdbeweging

Oud-HeverleeDe gemeente Oud-Heverlee trakteert op vrijdag 22 oktober, Dag van de Jeugdbeweging, de jeugd op hotdogs. Die dag gaan alle leden van een jeugdvereniging in hun uniform naar school. In heel wat gemeentes is er dan ook van alles te beleven. 

 1. De slimste sms’er van Vlaanderen woont in Kampenhout
  Kampenhout

  De slimste sms’er van Vlaanderen woont in Kampenhout

  De Rode Neuzen Dag kent vandaag haar ontknoping. Talloze acties droegen bij aan een totaalbedrag (de teller staat momenteel op twee miljoen euro) dat integraal gebruikt zal worden voor het goede doel: het mentale welzijn van jongeren. Eén zo’n actie werd gevoerd in Wijnegem Shop Eat Enjoy. Voorbijgangers werden daar aangemaand te raden hoeveel rode neuzen er in een kubus zaten. Deelnemen kon door het antwoord te sms’en, aan het tarief van één euro per bericht. Wie de slimste sms’er van Vlaanderen is, is vandaag bekend geworden.
 1. Was het nu quarantaine, noodrem, of toch afkoelingsperiode? Gemeentelijke Basisschool Keerbergen gaat dan maar over tot gedeeltelijke sluiting: “We voelen ons als kanonnenvlees”

  Was het nu quarantai­ne, noodrem, of toch afkoelings­pe­ri­o­de? Gemeente­lij­ke Basis­school Keerbergen gaat dan maar over tot gedeelte­lij­ke sluiting: “We voelen ons als kanonnen­vlees”

  Het coronavirus woedt ongenadig verder in de onderwijssector. Ook de gemeentelijke basisschool Lozenhoek in Keerbergen kondigde gisteren aan naar een gedeeltelijke sluiting voor het derde, vierde en zesde leerjaar over te gaan. Directeur Steven Gorteman (41) licht de beslissing toe.
 2. Woonzorgcentrum De Kouter krijgt boosterpik: “Nog geen enkele besmetting en de sfeer zit goed!”
  Oud-Heverlee

  Woonzorg­cen­trum De Kouter krijgt boosterpik: “Nog geen enkele besmetting en de sfeer zit goed!”

  In navolging van de bewoners hebben dinsdag bijna alle personeelsleden van woonzorgcentrum De Kouter in Oud-Heverlee hun boosterprik gekregen. De Kouter opende pas officieel de deuren in april en blijft ook tijdens deze vierde golf gespaard van corona. Meer zelfs: de sfeer zit er opvallend goed dankzij de personeelsleden die zich uit de naad werken voor de bewoners in het gloednieuwe woonzorgcentrum.