Burgmeester Bart Clerckx (CD&V) en Patrice Lemaitre, gemeenteraadslid Open VLD Oud-Heverlee.
Volledig scherm
Burgmeester Bart Clerckx (CD&V) en Patrice Lemaitre, gemeenteraadslid Open VLD Oud-Heverlee. © Vertommen

Open vld stelt zich vragen bij mogelijke aankoop van noordelijke vleugel van klooster in Vaalbeek door de gemeente

Oud-HeverleeHet bestuur van Oud-Heverlee overweegt om de noordelijke vleugel van het klooster van Vaalbeek aan te kopen en te verbouwen tot een cultuurcentrum voor de gemeente. Open VLD Oud-Heverlee heeft hier bedenkingen bij en stelt zich vragen. “We botsen op een samenlevingsprobleem. Het wordt tijd dan onze muziekacademie een exclusieve stek krijgt”, aldus burgemeester Clerckx.

  1. Nabestaanden spoedarts (41) die overleed na botsing met speedpedelec krijgen geen gelijk in rechtbank: “Niet bewezen dat voetganger nog kon wegspringen”
    PREMIUM

    Nabestaan­den spoedarts (41) die overleed na botsing met speedpede­lec krijgen geen gelijk in rechtbank: “Niet bewezen dat voetganger nog kon wegsprin­gen”

    Spoedarts Nele Tiels (41) uit Beringen botste meer dan vijf jaar geleden op het fietspad op de Beringenbaan in Diest met haar speedpedelec op een voetganger (15). Ondanks dat de moeder van drie een helm droeg, liep ze een zwaar hersenletsel op en overleed ze vier dagen later aan haar verwondingen. Haar familie betwistte haar schuld en wilde een schadevergoeding van minstens 250.000 euro. Van de politierechter kregen ze nu ongelijk. Een reconstructie van het fatale ongeval.
    Leuven