Pater Piet werd enkele jaren geleden nog gelauwerd omdat hij zich al meer dan een halve eeuw inzette voor de speelpleinwerking.
Volledig scherm
PREMIUM
Pater Piet werd enkele jaren geleden nog gelauwerd omdat hij zich al meer dan een halve eeuw inzette voor de speelpleinwerking. © Photo News

Ondanks zijn 100-jarige leeftijd heeft Pater Piet zijn lesje nog niet geleerd. “Oneerbare voorstellen en schunnige opmerkingen”

Oud-HeverleeOndanks zijn gezegende leeftijd van 100 jaar is pater Piet nog altijd een gevaar voor de maatschappij. Dat bleek voor het Brusselse hof van beroep, waar hij alsnog een straf met uitstel hoopt te krijgen voor de aanranding van een 16-jarige jongen, nu vijf jaar geleden. Het parket-generaal bracht echter twee recente feiten naar voren die de kans op zo’n gunst wel erg klein maken. 

  1. Johan Van Schaeren blikt terug op 20 jaar Cinema ZED: “Louis Theroux was zo populair dat we bodyguards moesten inzetten”
    PREMIUM
    Leuven

    Johan Van Schaeren blikt terug op 20 jaar Cinema ZED: “Louis Theroux was zo populair dat we bodyguards moesten inzetten”

    Toen Johan Van Schaeren (49) als prille twintiger met een aantal gelijkgestemde cinemafielen vzw Fonk uit de Leuvense klei stampte, durfde hij niet dromen van drie bioscoopzalen. Ondertussen heeft Cinema ZED –onderdeel van vzw Fonk- twintig jaar op de teller en passeerden meerdere grote namen de revue, waaronder Michaël R. Roskam en Louis Theroux. “Toen Louis de tweede keer op bezoek kwam, kregen we dreigementen van Scientology”, aldus Johan Van Schaeren.