Woonzorgcentrum De Kouter in Oud-Heverlee is klaar tegen maart volgend jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Woonzorgcentrum De Kouter in Oud-Heverlee is klaar tegen maart volgend jaar. © Vertommen

Nog niet eens af, maar woonzorgcentrum De Kouter zorgt wel al voor spanningen in de Oud-Heverleese gemeenteraad: “Meerderheid is blind voor financiële risico's, project moet naar private partner”

Oud-HeverleeHet zit er bovenhands op tussen meerderheid en oppositie in Oud-Heverlee. Twistpunt is het toekomstig woonzorgcentrum De Kouter. Team OH, Open Vld en N-VA vinden dat de meerderheid blind is voor de financiële risico’s en willen dat de gemeente het project uit handen geeft aan een private partner met meer expertise. Het gemeentebestuur stelt dat de oppositie zelf de oorzaak is van het hoge kostenplaatje en wil comfort in het WZC prioriteit geven. 

 1. Armoede in tijden van corona, deel 2: Aantal ‘nieuwe armen’ neemt toe, “en er zijn mensen bij die gewoon werken en gezond zijn”
  PREMIUM
  Leuven

  Armoede in tijden van corona, deel 2: Aantal ‘nieuwe armen’ neemt toe, “en er zijn mensen bij die gewoon werken en gezond zijn”

  Armoede heeft vele gezichten en sinds de uitbraak van het coronavirus kijken heel wat mensen het monster dat armoede is recht in de ogen. De dak- en thuislozen in de eerste plaats, maar het virus heeft ook nieuwe armen met zich mee gebracht. Mensen die op het randje balanceerden en met moeite de eindjes aan elkaar konden knopen, dreigen nu in armoede terecht te komen. In onze reeks ‘Armoede in tijden van corona’ duikt HLN Leuven deze week met harde cijfers en getuigenissen in een weinig zichtbaar deel van onze maatschappij.
 2. Leuven lanceert campagne tegen familiaal geweld na opvallende stijging tijdens lockdown: “Tot 60% meer oproepen tijdens lockdown”
  Leuven

  Leuven lanceert campagne tegen familiaal geweld na opvallende stijging tijdens lockdown: “Tot 60% meer oproepen tijdens lockdown”

  Het voorbije jaar kreeg 1712 opvallend meer oproepen binnen over familiaal geweld, grotendeels te wijten aan de coronacrisis en de lockdown. Met de campagne ‘Maak een vuist tegen familiaal geweld’ willen CAW Oost-Brabant en de stad Leuven het taboe doorbreken en de beweging tegen familiaal geweld inzetten. “Tot 60% meer oproepen in vergelijking met vorig jaar”, zegt Pamela De Dobbeleer.
 3. Actiegroep Partigiani Parkveld laat van zich horen: “Waardevol stukje groen redden met petitie”
  Heverlee

  Actiegroep Partigiani Parkveld laat van zich horen: “Waardevol stukje groen redden met petitie”

  Actiegroep Partigiani Parkveld blijft bezorgd over de toekomst van Parkveld. Om hun bezorgheid opnieuw onder de aandacht te brengen, organiseren vier actievoerders zaterdagnamiddag een coronaproof actie op de veelbesproken locatie in Heverlee. “Gaan de Leuvenaars Parkveld uit handen geven? We lanceren een petitie om de groene gordel rond Leuven te beschermen”, zegt Patrick Weckhuyzen.
 1. Lize Feryn duikt onder in sm-kelder bij 'Club Flo'
  Play

  Lize Feryn duikt onder in sm-kelder bij 'Club Flo'

 2. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered