Na vele jaren worden de geluidsschermen aan de E40 in Oud-Heverlee eindelijk vernieuwd
Volledig scherm
Na vele jaren worden de geluidsschermen aan de E40 in Oud-Heverlee eindelijk vernieuwd © Vertommen

Nieuwe en hogere geluidsschermen langs de E40 in Oud-Heverlee staan gepland voor 2022

Oud-HeverleeDe vernieuwing van de geluidsschermen langs de E40 in Oud-Heverlee komt eindelijk dichterbij. De gemeente dringt al jarenlang aan bij het Vlaams Gewest en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om de geluidshinder ten gronde aan te pakken en de werken staan nu ingepland in voorjaar 2022. 

 1. BINNENKIJKEN. Melissa opent bijzondere B&B aan rand van ‘sprookjesbos’: “Wakker worden terwijl reetjes door de weide huppelen. Zalig!”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  BINNENKIJ­KEN. Melissa opent bijzondere B&B aan rand van ‘sprookjes­bos’: “Wakker worden terwijl reetjes door de weide huppelen. Zalig!”

  Melissa Julian (55) vond als Amerikaanse een carrière en de liefde van haar leven in ons land. Ze werkte onder andere voor de Europese Unie maar gooide het roer om en verbouwde met haar man hun woning tot bed and breakfast. Alles is er lokaal geproduceerd, van het eten tot de koffiekopjes toe. Het mooie uitzicht op het Hallerbos krijg je er gratis bij. Wij namen al eens een kijkje in het nieuwe gastenverblijf aan de rand van het sprookjesbos.
 2. Kerststallen, kickbikes en lichtjes: met deze negen tips uit Leuven en het Hageland kan de kerstvakantie niet meer stuk
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Kerststal­len, kickbikes en lichtjes: met deze negen tips uit Leuven en het Hageland kan de kerstvakan­tie niet meer stuk

  Eindelijk is het weer kerstvakantie. Er staan misschien wel wat familiefeestjes op het programma, maar dat is natuurlijk niet voldoende om de agenda twee weken lang te vullen. Onze redactie verdiepte zich daarom in het activiteitenaanbod in de regio Leuven en het Hageland en selecteerde negen topactiviteiten voor jong en oud. Een touwenparcours in Kortenberg, een wandeling langs GR-paden of een escapewandeling in Diest? Ontdek onze tips voor een geslaagde kerstvakantie!
 1. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.