Schepen Adri Daniëls aan de huidige oversteekplaats over de Expresweg.
Volledig scherm
Schepen Adri Daniëls aan de huidige oversteekplaats over de Expresweg. © Foto Vertommen

Na twee ecoducten nu ook veilige oversteekplaatsen voor scholieren?

Nu de werkzaamheden aan het tweede ecoduct op de Naamsesteenweg in Oud-Heverlee volop bezig zijn, komen er nog vragen voor veilige oversteken. Onder meer aan de Expresweg (N25) en de Konijnenhoekstraat in Haasrode pleit burgemeester Adri Daniëls (CD&V) voor een veilige oversteek voor scholieren. 

  1. Leuvense hotels zien al sinds lockdown zwarte sneeuw maar blijven creatief: “Ja, je kan eten in het restaurant als je een overnachting boekt”
    PREMIUM
    Leuven

    Leuvense hotels zien al sinds lockdown zwarte sneeuw maar blijven creatief: “Ja, je kan eten in het restaurant als je een overnach­ting boekt”

    Er was de voorbije maanden veel aandacht voor de restaurants en cafés die zwaar getroffen werden door de coronamaatregelen maar de ‘ho’ van horeca kwam veel minder in het nieuws. Nochtans verging het de hotelsector niet beter en misschien zelfs slechter want hotels kregen geen verplichte sluiting opgelegd, met alle gevolgen vandien voor steunmaatregelen. “Vele sloten vrijwillig bij gebrek aan hotelgasten. Het drama is groot”, zegt Heidi Jeuris, ondervoorzitter van Horeca Leuven.