Louvain d'Anvers van Nicky Dewit en Luc Goris.
Volledig scherm
PREMIUM
Louvain d'Anvers van Nicky Dewit en Luc Goris. © Vertommen

Louvain d’Anvers geeft restaurantbeleving voor het eerst mee naar huis: “Kwaliteitsvol én ecologisch”

Oud-HeverleeWie zelf geen zin heeft om te koken, maar de lokale horeca wil steunen: Het Laatste Nieuws en HLN.be lijsten alle takeaways op. En ook in de regio rond Leuven zijn ze opnieuw in een zesde versnelling geschoten om afhaalmaaltijden aan te bieden. Onze foodjournalist geeft tips. Vandaag: thuisrestaurant Louvain d’Anvers uit Oud-Heverlee waar Nicky Dewit(42) en Luc Goris (50) voor het eerst afhaalmaaltijden aanbieden.

 1. Kunstenaar Denmark draagt schenking aan museum M op aan verongelukte conservator Veronique Vandekerckhove: “We zijn erg blij met deze aanwinsten”
  Leuven

  Kunstenaar Denmark draagt schenking aan museum M op aan verongeluk­te conserva­tor Veronique Vandekerck­ho­ve: “We zijn erg blij met deze aanwinsten”

  Veronique Vandekerckhove is nog niet vergeten. De hoofdconservator van museum M overleed in januari 2012 op 46-jarige leeftijd bij een verkeersongeval in Kessel-Lo maar kunstenaar Denmark brengt met een schenking aan M de herinnering aan ‘de ziel van M’ weer helemaal tot leven. Meer concreet gaat het om twee van zijn reeksen ‘Dode Letters’. “Het zijn werken die je aan het denken zetten”, zegt schepen van Cultuur Denise Vandevoort (sp.a).
 1. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt

 2. Sieg De Doncker is besneden en wil taboe doorbreken: "Omdat je niet speciaal wil zijn, praat je daar eerst niet over"
  Play
  Club Flo

  Sieg De Doncker is besneden en wil taboe doorbreken: "Omdat je niet speciaal wil zijn, praat je daar eerst niet over"