het Franciscanerklooster in de Prosperdreef in de bossen van Vaalbeek
Volledig scherm
het Franciscanerklooster in de Prosperdreef in de bossen van Vaalbeek © Vertommen

Invulling Franciscanerklooster blijft voorlopig groot vraagteken

Een invulling voor het Franciscanerklooster in de Prosperdreef in de bossen van Vaalbeek is er momenteel nog niet bekend. Investeringsmaatschappij MWM Immo uit Malle werkt samen ontwikkelaar van residentiële bouwprojecten, Vivinvest uit Herent om te bekijken wat mogelijk is.

  1. Leuvense hotels zien al sinds lockdown zwarte sneeuw maar blijven creatief: “Ja, je kan eten in het restaurant als je een overnachting boekt”
    PREMIUM
    Leuven

    Leuvense hotels zien al sinds lockdown zwarte sneeuw maar blijven creatief: “Ja, je kan eten in het restaurant als je een overnach­ting boekt”

    Er was de voorbije maanden veel aandacht voor de restaurants en cafés die zwaar getroffen werden door de coronamaatregelen maar de ‘ho’ van horeca kwam veel minder in het nieuws. Nochtans verging het de hotelsector niet beter en misschien zelfs slechter want hotels kregen geen verplichte sluiting opgelegd, met alle gevolgen vandien voor steunmaatregelen. “Vele sloten vrijwillig bij gebrek aan hotelgasten. Het drama is groot”, zegt Heidi Jeuris, ondervoorzitter van Horeca Leuven.