Cafébazin Sonja van Genenhoek aan het verven.
Volledig scherm
Cafébazin Sonja van Genenhoek aan het verven. © vertommen

IN BEELD: Oud-Heverlee was nog nooit zo rustig

Onze huisfotograaf Patrick Vertommen trekt iedere dag naar een gemeente in regio Leuven om er het leven tijdens de lockdown vast te leggen. Vandaag is hij op bezoek in Oud-Heverlee. In de de stralende zon waren er enkele wandelaars en fietsers op pad en trof hij verschillende verlaten horecazaken aan. Bekijk hieronder de fotoreportage van Oud-Heverlee in tijden van corona.

 1. Studenten brengen de oorlogsjaren terug tot leven met Jef Reinquin (90): “De jeugd van vandaag moet weer inzien dat niets vanzelfsprekend is. Zélfs vrede niet”
  PREMIUM
  Leuven

  Studenten brengen de oorlogsja­ren terug tot leven met Jef Reinquin (90): “De jeugd van vandaag moet weer inzien dat niets vanzelf­spre­kend is. Zélfs vrede niet”

  Studentenonderneming Experievents organiseert vanaf 8 mei ‘The Route of War’. In die unieke fiets- en wandelroute komt WOII in Leuven weer tot leven en wel met het waargebeurde verhaal van de broers Jef en Jean Reinquin, die op amper tien- en vijfjarige leeftijd moesten vluchten van de Duitse bommenwerpers. “Ik heb de bommen zien en horen vallen. Ik hoop dat onze jonge generaties het nooit meer hoeven mee te maken, maar hiermee hoop ik wel dat ze beseffen dat het riciso wel degelijk bestaat”, zegt Jef vurig.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?