“Ik wilde vooral weten of het project van papa daar iets betekend heeft. En dat werd al heel snel heel duidelijk”: Bart Dereymaeker reist voor Vranckx in de voetsporen van overleden vader naar Malawi

Bart Dereymaeker uit Sint-Joris-Weert is naar Malawi gereisd in het voetspoor van zijn overleden vader, Lieven. Die had op het grote zuiderse continent een project om jongeren naar school te helpen gaan: ‘Agogo steunt studenten’. Na zijn laatste reis stierf hij op 21 juli 2015 op 64-jarige leeftijd aan de gevolgen van malaria. Barts goede vrienden en tv-makers Thomas Schoenaerts en Bregt Jansegers reizen mee. Het trio uit Oud-Heverlee zal op zaterdag 1 juni te zien zijn in een nieuwe reportage van Nomaden op Canvas, jonge tv-makers die voor Vranckx de wereld intrekken.

 1. Stad Leuven strenger dan federale overheid: “Ook restaurants moeten van zondag tot en met donderdag sluiten om 23 uur”
  PREMIUM

  Stad Leuven strenger dan federale overheid: “Ook restau­rants moeten van zondag tot en met donderdag sluiten om 23 uur”

  De opmars van het coronavirus lijkt maar moeilijk af te remmen en ook Leuven ontsnapt niet aan het stijgende aantal besmettingen. Burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) neemt daarom bijkomende maatregelen, en die zijn zelfs strenger dan wat de federale overheid oplegt. De cafés moesten al dicht om 23 uur, nu moeten de Leuvense restaurants (deels) volgen: van zondag tot en met donderdag moeten ook daar de deuren sluiten om 23 uur. “Het is niet aangenaam dat we ons leven opnieuw moeten inperken, maar we hebben geen andere keuze. Ik roep iedereen op om vol te houden, hoe moeilijk het ook is”, klinkt het.
 2. Ze lijkt op de Queen of England, maar een koninklijk bal is Lucie Mertens (78) niet gegund voor haar 50 jaar als stadsgids: “Corona stelde mijn feest een vijfde keer uit, ik zit er serieus onderdoor”
  PREMIUM
  Leuven

  Ze lijkt op de Queen of England, maar een koninklijk bal is Lucie Mertens (78) niet gegund voor haar 50 jaar als stadsgids: “Corona stelde mijn feest een vijfde keer uit, ik zit er serieus onderdoor”

  Stadsgids Lucie Mertens (78) is een levend monument in Leuven. Ze lijkt niet alleen op Queen Elizabeth II van Engeland, ze leidt ook al vijftig jaar toeristen én Leuvenaars rond in de stad van haar hart. Door het coronavirus zit Lucie nu echter werkloos tussen haar vier muren. En alsof de isolatie nog niet erg genoeg is, moest ze het feest voor haar gouden jubileum als stadsgids al vijf keer uitstellen. “Mijn feest zál doorgaan en deze keer mik ik op april 2021”, aldus Lucie, die zich erg eenzaam voelt.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement