Het Zoetwaterpark in Oud-Heverlee
Volledig scherm
Het Zoetwaterpark in Oud-Heverlee © Vertommen

Globaal plan voor Zoetwaterpark met een sporthal in de maak?

Oud-Heverlee liet haar bevolking meedenken over een meerjarenplan voor de gemeente en het OCMW voor 2020-2025. De bevolking kreeg vier onderwerpen waarover ze het hoofd moesten buigen. Uit één van die thema’s; infrastructuur en openbare ruimte, kwam naar voren dat de bewoners behoefte hebben aan een duidelijke visie over het Zoetwaterpark dat vorig jaar een eeuw bestond.

 1. MS-patiënt Jan Heremans (37) huilt tranen van geluk en daar heeft hij een goede reden voor: “Drie jaar geleden kon ik mijn benen niet eens opheffen, en zie mij nu bezig”
  PREMIUM

  MS-pa­tiënt Jan Heremans (37) huilt tranen van geluk en daar heeft hij een goede reden voor: “Drie jaar geleden kon ik mijn benen niet eens opheffen, en zie mij nu bezig”

  Voor Jan Heremans (37) uit Leuven was 4 juli 2016 een zwarte dag. Die dag kreeg hij namelijk de diagnose multiple sclerose, ook bekend als de zenuwziekte MS. Een zware klap voor de Leuvenaar die toen met veel gedrevenheid zijn eigen horecazaak De Komma in goede banen leidde. Zijn horecadroom moest hij noodgedwongen opgeven, maar Jan bleef altijd positief en bereikte zopas weer een mijlpaal. “Drie jaar geleden kon mijn benen zelfs niet opheffen en zie me nu bezig”, aldus Jan.
 2. Ze lijkt op de Queen of England, maar een koninklijk bal is Lucie Mertens (78) niet gegund voor haar 50 jaar als stadsgids: “Corona stelde mijn feest een vijfde keer uit, ik zit er serieus onderdoor”
  PREMIUM
  Leuven

  Ze lijkt op de Queen of England, maar een koninklijk bal is Lucie Mertens (78) niet gegund voor haar 50 jaar als stadsgids: “Corona stelde mijn feest een vijfde keer uit, ik zit er serieus onderdoor”

  Stadsgids Lucie Mertens (78) is een levend monument in Leuven. Ze lijkt niet alleen op Queen Elizabeth II van Engeland, ze leidt ook al vijftig jaar toeristen én Leuvenaars rond in de stad van haar hart. Door het coronavirus zit Lucie nu echter werkloos tussen haar vier muren. En alsof de isolatie nog niet erg genoeg is, moest ze het feest voor haar gouden jubileum als stadsgids al vijf keer uitstellen. “Mijn feest zál doorgaan en deze keer mik ik op april 2021”, aldus Lucie, die zich erg eenzaam voelt.
 3. Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Stad Leuven zoekt overnemer voor stadsscholen: “Als stadsbestuur willen we de regierol nog meer opnemen”
  Leuven

  Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Stad Leuven zoekt overnemer voor stadsscho­len: “Als stadsbe­stuur willen we de regierol nog meer opnemen”

  Op 24 juni maakte stad Leuven bekend dat ze op zoek gaat naar een nieuw schoolbestuur voor de stedelijke scholen SKLO en SBLO/Parkschool. Concreet zoekt het stadsbestuur naar een partner die het algemeen beleid uittekent en de directies van de twee scholen aanstuurt. “Zo wil de stad alle groeikansen aan de school geven en zich zelf richten op de regierol die ze opneemt in het Leuvens onderwijs”, zegt schepen Wadera.