Een deel van de Leuvensestraat in Sint-Joris-Weert werd eerder heraangelegd
Volledig scherm
Een deel van de Leuvensestraat in Sint-Joris-Weert werd eerder heraangelegd © Vertommen

Gemeentebestuur wil verkeersleefbaarheidsplan in Sint-Joris-Weert opstarten

Het ontwerp van de beleidsverklaring van de gemeente Oud-Heverlee is klaar. Een verkeerleefbaarheidsplan moet als basis fungeren voor de herinrichting van de dorpskern van Sint-Joris-Weert. De fietsassen zijn daarbij een belangrijke prioriteit, verder zou de Weertsedreef vanaf 2021 afgesloten worden en zal er meer aandacht gaan naar deelwagens.

 1. De coronacijfers in Oud-Heverlee van maandag 12 oktober

  De coronacij­fers in Oud-Heverlee van maandag 12 oktober

  In Oud-Heverlee zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 11 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Oud-Heverlee komt dat getal nu op 99 te liggen. Oud-Heverlee heeft daarmee meer dan 50 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. De gemeente zal terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau wanneer ze meer dan 100 gevallen hebben. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Stad Leuven strenger dan federale overheid: “Ook restaurants moeten van zondag tot en met donderdag sluiten om 23 uur”
  PREMIUM

  Stad Leuven strenger dan federale overheid: “Ook restau­rants moeten van zondag tot en met donderdag sluiten om 23 uur”

  De opmars van het coronavirus lijkt maar moeilijk af te remmen en ook Leuven ontsnapt niet aan het stijgende aantal besmettingen. Burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) neemt daarom bijkomende maatregelen, en die zijn zelfs strenger dan wat de federale overheid oplegt. De cafés moesten al dicht om 23 uur, nu moeten de Leuvense restaurants (deels) volgen: van zondag tot en met donderdag moeten ook daar de deuren sluiten om 23 uur. “Het is niet aangenaam dat we ons leven opnieuw moeten inperken, maar we hebben geen andere keuze. Ik roep iedereen op om vol te houden, hoe moeilijk het ook is”, klinkt het.