Alle bankautomaten in Blanden zijn verdwenen, de laatste langs de Naamsesteenweg (foto) verdween onlangs
Volledig scherm
Alle bankautomaten in Blanden zijn verdwenen, de laatste langs de Naamsesteenweg (foto) verdween onlangs © Vertommen

Enkel nog bankautomaten in Haasrode en Oud-Heverlee

Alle bankautomaten in Blanden zijn verdwenen, de laatste langs de Naamsesteenweg verdween enkele maanden geleden. In Sint-Joris-Weert verdween recent ook het laatste exemplaar. Enkel in Haasrode en in Oud-Heverlee zelf zijn er nog bankautomaten. In Vaalbeek bestond er zelfs nooit een automaat.

 1. Katrien Houtmeyers (N-VA) klaagt problemen met verouderd parkeersysteem aan: “Nieuw systeem komt in 2021”, reageert schepen David Dessers (Groen)
  Leuven

  Katrien Houtmeyers (N-VA) klaagt problemen met verouderd parkeersys­teem aan: “Nieuw systeem komt in 2021”, reageert schepen David Dessers (Groen)

  Er zijn problemen met de borden die het aantal plaatsen weergeven in de Leuvense ondergrondse parkings. Tot die conclusie komt oppositiepartij N-VA nadat de proef op de som werd genomen. “Volgens de informatie op de borden langs de weg zou er geen plaats zijn maar de parking in kwestie was zo goed als leeg”, zegt gemeenteraadslid Katrien Houtmeyers. Schepen David Dessers erkent de problemen en laat weten dat het om een fout in de software gaat.
 1. Leuvense handelaars voelen sluiting van horeca in omzetcijfers maar ze blijven creatief: “Personal shopping is een deel van het antwoord”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense handelaars voelen sluiting van horeca in omzetcij­fers maar ze blijven creatief: “Personal shopping is een deel van het antwoord”

  Uit een kleine rondvraag blijkt dat de omzetcijfers van de Leuvense handelszaken lijden onder de verplichte sluiting van de horeca. Er is sprake van een omzetverlies tot wel 40 % in sommige zaken maar dat neemt niet weg dat alles beter is dan de deuren moeten sluiten. En bijgevolg zoeken de eigenaars van de handelszaken naar creatieve oplossingen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de bekende kledingzaak Portobello op de Bondgenotenlaan.
 2. WK Mountain Bike Eliminator kostte 30.000 euro maar blijft achter gesloten deuren: “Streaming was enige optie gezien coronamaatregelen”
  Leuven

  WK Mountain Bike Eliminator kostte 30.000 euro maar blijft achter gesloten deuren: “Streaming was enige optie gezien coronamaat­re­ge­len”

  Leuven was zondag het centrum van de wereld voor de liefhebbers van een spectaculaire mountainbike-discipline maar dat leverde de Leuvenaars helaas weinig spektakel op. Het parcours moest afgeschermd worden door de coronamaatregelen om kijklustigen te weren. De stad Leuven telde nochtans 30.000 euro neer om gaststad te mogen zijn voor het WK.
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond