Ontwerp Masterplan Zoet Water Oud-Heverlee
Volledig scherm
Ontwerp Masterplan Zoet Water Oud-Heverlee © RV

Eerste ontwerp Masterplan Zoet Water toont indrukwekkende metamorfose: “Voor alle generaties iets bieden”

Oud-HeverleeHet Zoet Water is voor heel wat inwoners van Oud-Heverlee en ver daarbuiten een gekende en geliefde plek. Het voorbije jaar werkten inwoners, experten en alle leden van de gemeenteraad hard aan een ambitieuze herinrichting en de eerste plannen bieden een blik op de toekomstige metamorfose van het Zoet Water. “We zijn erg nieuwsgierig naar de reacties van de inwoners”, vertelt Adinda Claessen, voorzitster van de gemeenteraad en trekker van het Toekomstforum.

 1. Mike Naert (Het Depot) blikt vooruit op uitgesteld Overlegcomité: “Het najaar op het kapblok leggen, is niet meer of minder dan de doodsteek”
  PREMIUM
  Leuven

  Mike Naert (Het Depot) blikt vooruit op uitgesteld Overlegco­mité: “Het najaar op het kapblok leggen, is niet meer of minder dan de doodsteek”

  Het Overlegcomité van nu vrijdag is uitgesteld naar volgende week, maar dat neemt niet weg dat de evenementensector duidelijkheid wil over het najaar. Mike Naert, directeur van Het Depot, laat er alvast geen twijfel over bestaan dat er snel beslissingen moeten vallen. “Het is nu tijd om te weten wat er kan als we op 1 september volledig aan de slag willen. Uitstel naar eind augustus is geen optie”, klinkt het.
 2. INTERVIEW Erik De Rop (vzw Oude Markt): “Voor de mentale gezondheid is de toog belangrijker dan de zetel van de psychiater”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  INTERVIEW Erik De Rop (vzw Oude Markt): “Voor de mentale gezondheid is de toog belangrij­ker dan de zetel van de psychiater”

  Dat de coronapandemie sporen nalaat in de horeca is overduidelijk maar valt er ook een positieve boodschap te halen uit de crisis? Onze reporter ging op zoek naar het antwoord bij Erik De Rop, de voorzitter van vzw Oude Markt. Het blijft ondertussen maar de vraag wat de toekomst zal bieden voor het bekendste plein, al regent het voorlopig geen faillissementen. “Je weet pas wat iets waard is als het er niet meer is”, aldus Erik De Rop.