Het gemeentehuis in Oud-Heverlee kent een nieuwe invulling.
Volledig scherm
Het gemeentehuis in Oud-Heverlee kent een nieuwe invulling. © Vertommen

CD&V, Groen en Sp.a-plus vormen coalitie in Oud-Heverlee.

Ondanks het gegeven dat N-VA de beste papieren kon voorleggen na deze verkiezingsronde met 28,4 procent en zeven zetels behoren ze verrassend genoeg niet tot de meerderheid. CD&V met zes zetels, Groen met vijf zetels en SP.a-Plus met één zetel zullen de komende zes jaar de coalitie vormen. N-VA en Open Vld zitten in de oppositie.

 1. Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Stad Leuven zoekt overnemer voor stadsscholen: “Als stadsbestuur willen we de regierol nog meer opnemen”
  Leuven

  Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Stad Leuven zoekt overnemer voor stadsscho­len: “Als stadsbe­stuur willen we de regierol nog meer opnemen”

  Op 24 juni maakte stad Leuven bekend dat ze op zoek gaat naar een nieuw schoolbestuur voor de stedelijke scholen SKLO en SBLO/Parkschool. Concreet zoekt het stadsbestuur naar een partner die het algemeen beleid uittekent en de directies van de twee scholen aanstuurt. “Zo wil de stad alle groeikansen aan de school geven en zich zelf richten op de regierol die ze opneemt in het Leuvens onderwijs”, zegt schepen Wadera.
 2. Schepen David Dessers (Groen) in quarantaine na coronabesmetting: “Het is een taai beestje”

  Schepen David Dessers (Groen) in quarantai­ne na coronabe­smet­ting: “Het is een taai beestje”

  De Leuvense schepen David Dessers (Groen) is besmet met COVID-19. Sinds begin deze week zit Dessers in quarantaine. “Ik ben echt heel voorzichtig geweest en toch heeft corona me te pakken gekregen. Het virus is nog besmettelijker dan ik dacht”, klinkt het. De coronabesmetting van schepen Dessers heeft geen gevolgen voor het Leuvense schepencollege want er wordt al een hele tijd digitaal vergaderd.
 3. 220 kinderen uit kwetsbare gezinnen krijgen ‘Woeste Willem’ cadeau: “Voor sommige mensen is zelfs 2,5 euro een te hoge drempel”
  Leuven

  220 kinderen uit kwetsbare gezinnen krijgen ‘Woeste Willem’ cadeau: “Voor sommige mensen is zelfs 2,5 euro een te hoge drempel”

  De Leuvense boekhandel De Kleine Johannes en Huis van het Kind bundelen alweer de krachten en hebben een mooi cadeau voor 220 kinderen uit kwetsbare gezinnen: Woeste Willem. Dat prentenboek wordt dankzij de actie ‘Geef een prentenboek cadeau’ in Vlaanderen en Nederland aangeboden voor 2,5 euro maar volgens Luc Vander Velpen van De Kleine Johannes kan dat zelfs teveel zijn voor sommige gezinnen.