TOURNEE GENERALE: vooruitblik met De Sortie
Volledig scherm
PREMIUM
TOURNEE GENERALE: vooruitblik met De Sortie © Vertommen

Café De Sortie heropent met uitgebreid terras: “Ik heb vooral gesport tijdens sluiting, en die verbeterde conditie zal ik hard nodig hebben!”

Oud-HeverleeHLN lanceert Tournée Générale in het vooruitzicht van de heropening van de horecaterrassen op zaterdag 8 mei. Elke dag trekken de reporters de straat op om de leukste horecanieuwtjes op te pikken. Vandaag gaan we langs bij de uitbater van café De Sortie in Oud-Heverlee: Sander Vanbrussel (29). “Ons uitgebreid terras biedt plaats aan 80 tot 100 mensen. En op de parking kunnen ook nog tafeltjes gezet worden als het nodig is”, vertelt hij.

 1. Ook dit jaar Leuvense zomerschool om gevolgen van corona op te vangen: “We zoeken nog coaches”
  Leuven

  Ook dit jaar Leuvense zomer­school om gevolgen van corona op te vangen: “We zoeken nog coaches”

  Voor de tweede keer op rij organiseert Samen Onderwijs Maken (SOM) samen met de stad de Leuvense zomerschool. Het project ontstond naar aanleiding van de coronacrisis. “Tijdens de laatste twee weken van augustus kunnen leerlingen leren, experimenteren, spelen en hun talenten ontdekken. Om het project te doen slagen, zoekt de zomerschool nog coaches om leerlingen te begeleiden”, zegt Lore Beyens van SOM.
 2. Motard lichtgewond na aanrijding in file E314
  HOLSBEEK

  Motard lichtge­wond na aanrijding in file E314

  Een motorrijder is omstreeks 14.30 uur maandagmiddag aangereden geweest op de E314 ter hoogte van de afrit Holsbeek, richting Limburg. Het betrof een kop-staartaanrijding. “De motorrijder moest stoppen voor de file, maar een wagen achter hem kon datzelfde manoeuvre niet op tijd uitvoeren. De motorrijder is lichtgewond geraakt en de motor moest getakeld worden”, verduidelijkt de verkeerspost van de federale politie in Bertem. Twee versmalde rijstroken werden even afgesloten en het doorrijdend verkeer werd via het derde rijvak geleid. Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt er aan de middenbermen tussen Wilsele en Aarschot. Omstreeks 16 uur liep het verkeer er terug normaal.