Het bibfiliaal in Haasrode.
Volledig scherm
Het bibfiliaal in Haasrode. © RV

Bibliotheek verkoopt boeken aan 50 cent per stuk

Oud-HeverleeWie nog op zoek is naar lectuur voor de zomer, moet binnenkort misschien eens langsgaan in de bibliotheek van Oud-Heverlee. De medewerkers van de bib maken momenteel plaats voor nieuwe boeken en daardoor moeten heel wat oude exemplaren de deur uit. Ze verkopen ze aan een spotprijs.

 1. “A silent gesture that was heard across the world”: KU Leuven reikt eredoctoraat uit aan Tommie Smith en John Carlos, mensenrechteniconen en olympische atleten
  Leuven
  1

  “A silent gesture that was heard across the world”: KU Leuven reikt eredocto­raat uit aan Tommie Smith en John Carlos, mensenrech­te­ni­co­nen en olympische atleten

  “The fists and the fury that shook America.” The Guardian wond geen doekjes om de ongeziene daad van revolte van Amerikaanse atleten Tommie Smith (78) en John Carlos (77). De voormalige Amerikaanse atleten triomfeerden op Olympische Spelen van Mexico ‘68 op de 200 meter. Bij de uitreiking van het goud en het brons verschenen de heren op zwarte sokken, bogen het hoofd, en staken een gehandschoende vuist in de lucht uit solidariteit met de Civil Rights Movement. Meteen fin de carrière voor de atleten. Smith en Carlos ontvingen vandaag een eredoctoraat aan de KU Leuven.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.