Inwoner Jan Quintens 60 jaar later op dezelfde plaats in de Bovenbosstraat in Oud-Heverlee. Er is veel veranderd, behalve de nu beruchte straat.
Volledig scherm
Inwoner Jan Quintens 60 jaar later op dezelfde plaats in de Bovenbosstraat in Oud-Heverlee. Er is veel veranderd, behalve de nu beruchte straat. © vertommen

60 jaar later is de ‘op één na slechtste straat van het land’ niet veel veranderd

De Bovenbosstraat in Oud-Heverlee, die in 2009 tot de op één na slechtste straat van Vlaanderen verkozen werd door Radio 1, ligt er nog steeds erg slecht bij. Ondertussen zorgt het slechte wegdek al 60 jaar voor schade aan auto’s en valpartijen bij weggebruikers.

 1. 20 harde feiten over dak- en thuisloosheid in Leuven in 2020
  PREMIUM
  Leuven

  20 harde feiten over dak- en thuisloos­heid in Leuven in 2020

  HLN Leuven brengt deze week armoede in tijden van corona onder de aandacht. In deel 1 aandacht voor de harde cijfers van dak- en thuisloosheid, net voor de uitbraak van het coronavirus. In deel 2 bekijken we de invloed van COVID-19 op armoede in Leuven want het virus bracht naast dak- en thuislozen ook nieuwe verborgen armoede met zich mee. In deel 3 tot slot gaan we dieper in op het strijdplan van het Leuvense stadsbestuur om de problematiek aan te pakken de komende jaren. In deze ‘opwarmer’ alvast 20 markante feiten die aan de oppervlakte kwamen bij de nulmeting in februari 2020.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?