Alle kinderen van GBS De Hazensprong in Haasrode werden vrijdag COVID-19 getest.
Volledig scherm
Alle kinderen van GBS De Hazensprong in Haasrode werden vrijdag COVID-19 getest. © Vertommen

20 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in GBS De Hazensprong: school kan wel weer open

Oud-HeverleeVrijdag werden alle leerlingen en leerkrachten van GBS De Hazensprong getest. Op de 311 testen die zijn afgenomen, zijn er nog 20 nieuwe gevallen ontdekt. Het aantal besmettingen in de gemeentelijke basisschool komt daarmee op minstens 50, maar de school is wel weer open sinds vandaag.

 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. Open vld stelt zich vragen bij mogelijke aankoop van noordelijke vleugel van klooster in Vaalbeek door de gemeente
  Oud-Heverlee

  Open vld stelt zich vragen bij mogelijke aankoop van noordelij­ke vleugel van klooster in Vaalbeek door de gemeente

  Het bestuur van Oud-Heverlee overweegt om de noordelijke vleugel van het klooster van Vaalbeek aan te kopen en te verbouwen tot een cultuurcentrum voor de gemeente. Open VLD Oud-Heverlee heeft hier bedenkingen bij en stelt zich vragen. “We botsen op een samenlevingsprobleem. Het wordt tijd dan onze muziekacademie een exclusieve stek krijgt”, aldus burgemeester Clerckx.