1. Leuvense Mobipunten trekken internationale aandacht: “20 Europese steden kwamen kijken hoe we het aanpakken en het zijn niet van de minsten”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense Mobipunten trekken internatio­na­le aandacht: “20 Europese steden kwamen kijken hoe we het aanpakken en het zijn niet van de minsten”

  Bijzondere dag in Leuven want liefst 20 Europese steden kwamen met eigen ogen kijken hoe de universiteitsstad de ‘shift’ van de wagen naar de fiets en het openbaar vervoer in een stroomversnelling heeft gebracht. Onder hen enkele grootsteden zoals Madrid, Rome en München. “Het is uiteraard fijn dat we een voorbeeld zijn voor andere steden, maar het werk is nog niet af. Zo breiden we in 2023 de vloot van elektrische deelbakfietsen nog gevoelig uit”, zegt schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen).
 1. Feestgedruis blijft uit op Oude Markt na nederlaag van de Rode Duivels: “Zullen het tegen Kroatië moeten doen”
  PREMIUM
  Leuven

  Feestge­druis blijft uit op Oude Markt na nederlaag van de Rode Duivels: “Zullen het tegen Kroatië moeten doen”

  De Oude Markt in Leuven trok voor de wedstrijd België-Marokko toch wel wat kijklustigen. Heel wat café’s hadden de terrasverwarmertjes opgezet om de supporters op temperatuur te houden, maar dé place to be was duidelijk het sportcafé Plaza. Geen kat kon er nog in of uit, de sfeer zat er helemaal in. Helaas volgde er geen feestje, maar een heuse kater.
 2. Goed wonen: “Daar vegen wij onze voeten niet aan”
  Leuven

  Goed wonen: “Daar vegen wij onze voeten niet aan”

  Het recht op wonen garanderen voor elke Leuvenaar is een speerpunt voor Groen Leuven. De voorbije jaren heeft Groen in het Leuvens stadsbestuur alle beschikbare instrumenten aangewend om dit recht te realiseren en ze zal dit ook de komende jaren blijven doen. Onder het motto “Aan goed wonen vegen wij onze voeten niet” gaat Groen Leuven de komende weken de boer op met haar verhaal rond wonen en gaat ze met Leuvenaars in gesprek. De campagne werd vanmiddag met een publieksactie vanop een reuze deurmat afgetrapt aan museum M in het bijzijn van covoorzitster van Groen Nadia Naji.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecrisis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecri­sis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”

  Een doodgewone feestperiode: we verlangen er allemaal naar nadat het coronavirus twee jaar stokken in de wielen stak. Bij Marc en Dirk Pinte van de Leuvense Kerstmarkt is dat niet anders. Ze staan te springen om een van de grootste kerstmarkten van ons land te heropenen. “Met 120 standen en een Oekraïens kerstdorp in de aanbieding kunnen de bezoekers genieten van een authentieke kerstsfeer in hartje Leuven.” Wat kost een jenever? Kan je nog snel een kerstboom op de kop tikken? En welke originele cadeautjes worden er dit jaar aangeboden? Ontdek het hier met ons.
 2. Vlaams-Brabant is goed voor 7,3 miljoen dagtrips per jaar: Leuven en Hageland zijn elkaar waard inzake aantal toeristen uit eigen land
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Vlaams-Bra­bant is goed voor 7,3 miljoen dagtrips per jaar: Leuven en Hageland zijn elkaar waard inzake aantal toeristen uit eigen land

  Elk jaar maken 7,3 miljoen Belgen een daguitstap naar Vlaams-Brabant. Dat blijkt uit een onderzoek van de vijf Vlaamse provinciale toeristische organisaties, Toerisme Vlaanderen, vzw Kunststeden Vlaanderen en Visit Brussels. “Met een omzet van 181 miljoen euro zijn de dagtrips een belangrijke economische impuls voor het toerisme in Vlaams-Brabant”, concludeert gedeputeerde Gunther Coppens. Blijft de vraag: waar gaan ze naartoe en hoeveel geld spenderen de dagjestoeristen in onze provincie?
 1. N-VA vraagt om ook in Leuven meer werk te maken van onderzoek naar buitenlandse eigendommen van sociale huurders: “Bijna de helft van de gecontroleerden in Vlaanderen werd betrapt”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  N-VA vraagt om ook in Leuven meer werk te maken van onderzoek naar buitenland­se eigendom­men van sociale huurders: “Bijna de helft van de gecontro­leer­den in Vlaanderen werd betrapt”

  Niet voor het eerst pleit N-VA Leuven ervoor om meer onderzoek te doen naar buitenlandse eigendommen van sociale huurders. “Volgens het kabinet van minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) werden in de rest van Vlaanderen al 309 sociale huurders betrapt”, stelt gemeenteraadslid en federaal parlementslid Katrien Houtmeyers (N-VA). In Leuven wordt vooral richting Dijledal gekeken door de oppositiepartij. “We doen onderzoek maar we doen dat in eerste instantie zelf”, aldus voorzitter Christophe Stockmans.
 1. Van Linter tot Kampenhout: op deze kerstmarkten en winterevenementen in Leuven en het Hageland snuif je de kerstsfeer op
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Linter tot Kampenhout: op deze kerstmark­ten en wintereve­ne­men­ten in Leuven en het Hageland snuif je de kerstsfeer op

  Over een maand is het alweer zover. Dan zitten we met zijn allen aan de feesttafel. Vooraleer we Kerstmis vieren, kan je zowat overal terecht voor de traditionele kerstmarkt. Wij zorgden voor een handig overzicht van alle afspraken in Leuven en het Hageland. Van 25 november tot 7 januari: hier geniet je van de mooiste tijd van het jaar.
 2. RESTOTIP. ‘t Oud Gasthuys: “Even is de stad ver weg”
  PREMIUM
  Leuven

  RESTOTIP. ‘t Oud Gasthuys: “Even is de stad ver weg”

  Nieuwsgierigheid loont. Even voorbij een zware houten poort zijn de feloranje fietskoeriers en de bedrijvigheid van de Brusselsestraat plots ver weg, op de zonovergoten binnenkoer van ‘t Oud Gasthuys. Het in 1753 opgetrokken historische gebouw naast de kapel van de Romaanse Poort deed in een ver verleden dan wel dienst als ziekenboeg voor de Zusters Augustinessen, anno 2022 serveren de eigenaars geen ziekenhuiseten.
 3. 5x weekendtips in Leuven en het Hageland: van de grote intrede van Sinterklaas tot wandelen met Guy Swinnen en winkelen bij de Supermadammen
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  5x weekend­tips in Leuven en het Hageland: van de grote intrede van Sinter­klaas tot wandelen met Guy Swinnen en winkelen bij de Supermadam­men

  Nog geen plannen voor het weekend van 26 en 27 november? Perfect, want met deze tips vind je zeker een goede reden om er samen met je vrienden, familie of gezin op uit te trekken. Onze redactie verzamelde een divers aanbod aan activiteiten. Lees snel verder en ontdek wat Leuven en het Hageland dit weekend te bieden hebben.