AFP / Photo news
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP / Photo news

Waarom celebs steeds vaker hun eetstoornissen, drugsproblemen of zelfs seksueel misbruik in een docu gieten

FilmVroeger deden beroemdheden er alles aan om hun leven af te schermen, maar tegenwoordig leggen ze zonder schroom al hun kaarten op tafel. Zangeres Pink brengt vandaag haar biografische film ‘All I Know So Far’ uit en ook Cher kondigde ter ere van haar 75ste verjaardag een biopic over haar leven aan. En daarbij gaan de sterren de pijnlijke details uit hun verleden niet uit de weg: van jeugdtrauma’s tot rehab en zelfs overleden kinderen - alles komt aan bod. Maar waarom zijn onze idolen de laatste tijd zo open over hun problemen? Brengt dat dan zoveel op? En wat zijn de meest spraakmakende documentaires van de afgelopen jaren? 

 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. De vaakst genomineerde vrouw die nooit een Oscar won: Diane Warren schrijft op haar manier geschiedenis
  Celebrities

  De vaakst genomineer­de vrouw die nooit een Oscar won: Diane Warren schrijft op haar manier geschiede­nis

  Na de Oscars zetten we steevast de winnaars in de bloemetjes. Wie zo’n beeldje echter aan z'n neus zag voorbijgaan, wordt vaak vergeten. Het overkomt Diane Warren (63) nu al 32 jaar, sinds ze in 1987 voor de eerste keer genomineerd werd voor een Oscar. Maar liefst elf keer hoopte ze op een overwinning, maar even vaak ging de prijs naar iemand anders. Een portret.