De 94ste Academy Awards of de Oscars worden zondagnacht (Belgische tijd) uitgereikt.
Volledig scherm
De 94ste Academy Awards of de Oscars worden zondagnacht (Belgische tijd) uitgereikt. © ANP / EPA

Hollywood maakt zich klaar voor uitreiking van Oscars: dit zijn alle verwachtingen

OscarsDe 94ste Academy Awards of de Oscars worden zondagnacht (Belgische tijd) uitgereikt. In totaal zijn er 23 beeldjes te winnen. Topfavoriet is ‘The Power of the Dog’: de sombere western van de Nieuw-Zeelandse regisseur Jane Campion is twaalf keer genomineerd en maakt kans op elf Oscars. ‘Dune’, de verfilming van Frank Herberts sciencefictionroman geregisseerd door Denis Villeneuve, vergaarde tien nominaties.

6 reacties

 • eric debanne

  1 jaar geleden
  Trekt op niets meer die oscars uitreiking van Hollywood ...🙄 Het magisch is verdwenen van vroeger ! Niets van kwaliteit meer alleen wokegedoe ...👎
 • Paul Boutsen

  1 jaar geleden
  Het zal weer eens een politiek gestuurde boel worden, waarbij alles wat poco en woke is voorrang zal krijgen op kwaliteit en professionalisme. Afvoeren die handel tot men weer objectief mag oordelen.
 • Sasha Alai

  1 jaar geleden
  Hoewel power of the dog heel mooi verfilmd was was het toch een heel saaie film
 • Frans Peeters

  1 jaar geleden
  Geen enkele van de genomineerde films kon me bekoren. Armoe troef tegenwoordig wat films betreft.
 • André Sneddam

  1 jaar geleden
  De Oscaruitreiking is op sterven na dood. Sinds een tiental jaar is het een zuiver politiek evenement geworden. Niet de beste film maar de film die het best in de politiek correcte trend van het moment past krijgt prijzen.
 1. Adil El Arbi in 'Freek blijft slapen' over opnames 'Batgirl': "Per dag nemen we zo'n 15 seconden op"
  BV
  5

  Adil El Arbi in 'Freek blijft slapen' over opnames 'Batgirl': "Per dag nemen we zo'n 15 seconden op"

  Voor de tweede keer gaat Freek Braeckman (43) op bezoek bij inspirerende landgenoten voor z'n podcast ‘Freek blijft slapen’. Eerste gastheer is Adil El Arbi (33), die op dat moment in Glasgow zit voor de opnames van ‘Batgirl’. Hij vertelt onder meer over hoe het is om maanden van huis te zijn en legt uit waarom hij en Bilall Fallah ‘Beverly Hills Cop 4' lieten schieten. “Ik zie mijn vrouw slechts om de veertien dagen.”
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. De meeste nominaties, de grootste verliezer en de langste speech: dit zijn de meest opvallende Oscar-records
  Film

  De meeste nominaties, de grootste verliezer en de langste speech: dit zijn de meest opvallende Os­car-re­cords

  21 keer genomineerd worden en uiteindelijk maar één keertje winnen ... na je dood. Het overkwam componist Victor Young. Daarmee is hij wel trieste recordhouder van de grootste pechvogel op de Oscars. Het jaarlijkse prijzenfestijn heeft wel al wat meer records opgeleverd - gaande van de kortste speech ooit tot de grootste verliezers. Duik mee in de meest opvallende records uit de geschiedenis van de Academy Awards.