Volledig scherm
© VRT

Belgische kortfilm 'Da Yie' op shortlist voor Oscars

De kortfilm 'Da Yie' van de Antwerpse filmmaker Anthony Nti staat op de shortlist voor de Oscars en maakt dus nog kans op een nominatie in de categorie Beste Kortfilm. Dat maakt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) vandaag bekend.

0 reacties

 1. Adil El Arbi vertrouwde als tiener zijn grote filmdroom toe aan Dirk Bracke: “Ik wil en ga dat boek van u verfilmen, én win er een Oscar mee”
  PREMIUM
  Film

  Adil El Arbi vertrouwde als tiener zijn grote filmdroom toe aan Dirk Bracke: “Ik wil en ga dat boek van u verfilmen, én win er een Oscar mee”

  Als 8-jarig ‘manneke’ had Adil El Arbi een droom: filmmaker worden. Tot in Hollywood, en daar dan Oscars winnen. Het boek ‘Nu het geen pijn meer doet’ van Dirk Bracke, over incest, zou hem daarbij helpen. ‘Dàt wordt mijn eerste film’, liet hij de auteur exact dertien jaar geleden in een lange brief weten. En nu is het eindelijk zover: Adil & Bilall mogen het boek ook effectief onder handen nemen. “Dertien jaar later, maar wel met een scenario dat een pak beter is dan hetgeen ik op mijn 14de schreef”, lacht Adil.
 1. Noémi en Michael gaan uit de kleren voor elkaar: "Ik ben heel open minded, maar kan ook zonder seks"
  Play

  Noémi en Michael gaan uit de kleren voor elkaar: "Ik ben heel open minded, maar kan ook zonder seks"

 2. Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren
  Play

  Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren