William McRaven.
Volledig scherm
William McRaven. © AP

CIA laat documenten over raid op bin Laden wegmoffelen

Admiraal William McRaven, een van de topmannen van de Amerikaanse Navy, heeft gevraagd om de militaire documenten over de raid op al-Qaida-leider Osama bin Laden te verhuizen van het ministerie van Defensie naar de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. McRaven wil naar eigen zeggen de personen betrokken bij de moord beschermen, critici verwijten hem dat hij de Freedom of Information Act wil ontlopen.

 1. Spionage van NSA verijdelde aanslag al-Qaida in ons land
  Update

  Spionage van NSA verijdelde aanslag al-Qaida in ons land

  Dankzij informatie die werd bekomen door het screenen van e-mails, in het kader van het omstreden PRISM-spionageprogramma van de Amerikaanse geheime dienst NSA, is een potentiële aanslag van al-Qaida in ons land verijdeld. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten en wordt bevestigd door Westerse antiterreurorganisaties, zo meldt CNN. De zaak kwam in 2008 aan het licht. Spilfiguur daarin is de Marokkaans-Belgische Malika El Aroud (54), de beruchte Brusselse terroristenweduwe die in 2010 in Brussel tot acht jaar cel werd veroordeeld voor het opzetten en aansturen van terreurnetwerken.
 2. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 1. Al voor derde keer deze week persoon op metrosporen geduwd in New York
  Play

  Al voor derde keer deze week persoon op metrospo­ren geduwd in New York

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok