Het Kravaalbos.
Volledig scherm
Het Kravaalbos. © Jo De Coninck

Veldwachter die vervolgd wordt voor stropen op 23 september voor rechter

Asse, OpwijkEen veldwachter die verdacht wordt van stropen zal zich op 23 september voor de Brusselse correctionele rechtbank moeten verantwoorden. De man werd in november betrapt in het Kravaalbos, in het gezelschap van een tweede man. Hij droeg zijn uniform en reed rond in een wagen met veldwachteremblemen. 

 1. Gebroken as aan sluis Denderbelle zorgt al drie dagen voor wateroverlast: weilanden volledig onder water
  PREMIUM
  Mespelare

  Gebroken as aan sluis Denderbel­le zorgt al drie dagen voor waterover­last: weilanden volledig onder water

  Door een gebroken aandrijfas aan de stuwsluis in Denderbelle zijn er al sinds zaterdag problemen met wateroverlast in Mespelare. Hierdoor stijgt het water in de Dender, maar ook in de Molenbeek die naast de Dender ligt en komen de weilanden onder water staan. “We hebben de kritieke punten gecontroleerd, maar de huizen zijn op dit moment niet bedreigd", zegt burgemeester Piet Buyse.
 2. Brandweerzone maakt inventaris op in kader PFOS-dossier: “Kans op vervuiling in Zone Oost bijzonder klein”
  Regio

  Brandweer­zo­ne maakt inventaris op in kader PFOS-dos­sier: “Kans op vervuiling in Zone Oost bijzonder klein”

  Voor alle gemeenten aangesloten bij de Brandweerzone Oost zal een inventaris opgemaakt worden van terreinen die mogelijk vervuild zijn met PFOS. Een gevolg van de zaak rond de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht. Alle brandweerzones gebruiken namelijk ook blusschuim waar PFOS in verwerkt zit en de Vlaamse overheid wil de mogelijke milieuvervuiling zo goed mogelijk in kaart. “Ik verwacht voor de regio van onze brandweerzone echter minieme schade", zegt zonechef Wouter Van Den Broeck.