Mozkito
Volledig scherm
© Mozkito

Stijn Meskens (20)

  1. Met uitsterven bedreigde grondwitloofboer: “In de zomer witloof op restaurant? Nee, bedankt!”
    PREMIUM
    Merchtem
    1

    Met uitsterven bedreigde grondwit­loof­boer: “In de zomer witloof op restaurant? Nee, bedankt!”

    Geen toprestaurants zonder topproducten. Dat is het uitgangspunt van de Open Producenten Dag dat dit weekend twee dagen zal plaatsvinden. Een organisatie van Toerisme Vlaanderen in samenwerking met Fevia Vlaanderen, VLAM en VLAIO. Bedoeling is om de Vlaamse gastvrijheid, lokale gastronomie en lekkere producten in de kijker te zetten. Ook de Heideveldhoeve uit Merchtem deelt twee dagen lang passie en vakmanschap en zet het traditionele Vlaamse grondwitloof in de kijker. “In de zomer op restaurant zal witloof op mijn bord altijd terug naar de keuken gaan”, zegt Kevin Van Haute (30) , die het landbouwbedrijf samen met zijn ouders uitbaat. “Met Open Producenten Dag wil ik de mensen opnieuw bijbrengen wat grondwitloof is en tonen hoe arbeidsintensief het telen ervan is. Grondwitloofboer is een uitstervend ras.”
  2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
    Jobat

    Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

    Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?