OPWIJK: Opwijkse Radio Amateur Club (ORAC) Sint-Pauluszaal: Links secretaris Robert Mannaert, samen met twee leden in het clublokaal.
Volledig scherm
OPWIJK: Opwijkse Radio Amateur Club (ORAC) Sint-Pauluszaal: Links secretaris Robert Mannaert, samen met twee leden in het clublokaal. © Tom Vierendeels

Opwijkse radioamateurs in zak en as: “We moeten Sint-Pauluszaal verlaten, maar weten niet waar naartoe”

OpwijkDe leden van de Opwijkse Radio Amateur Club (ORAC) zitten met de handen in het haar. Ze kregen het bericht om voor eind oktober hun lokaal in de Sint-Pauluszaal te verlaten, een zaal die volgend jaar zal worden afgebroken. Voorlopig weten ze niet waar naartoe met al hun zendapparatuur en antennes. “De gemeente kan toch voor een oplossing zorgen? Wij worden door hen precies vergeten”, zegt secretaris Robert Mannaert.

2 reacties

 • Kristof Boels

  2 maanden geleden
  Zo is dat, Freddy. Het is werkelijk een prachtige hobby met enorm veel facetten en mogelijkheden. Ik kan het iedereen aanraden. 73!
 • Freddy De Schuiteneer

  2 maanden geleden
  Het gaat over radioamateurs die een licentie hebben van het BIPT om plaatselijk maar ook wereldwijd te mogen uitzenden. Radioamateurs kunnen ook bij noodsituaties efficiënt en vlug optreden. Wat meer belangstelling voor deze prachtige, leerrijke en nuttige hobby zou een goede zaak zijn. Het zijn ook radioamateurs die zorgen dat leerlingen kunnen in contact komen met astronauten en kosmonauten in het International Space Station. ze wekken bij de jeugd interesse op voor technische studies.
 1. ZWART PUNT. Eindelijk goed nieuws voor kruispunt N8 waar Frank (57) verongelukte: “De steenweg noemen ze niet voor niets de dodensteenweg”
  PREMIUM
  Roosdaal

  ZWART PUNT. Eindelijk goed nieuws voor kruispunt N8 waar Frank (57) verongeluk­te: “De steenweg noemen ze niet voor niets de dodensteen­weg”

  Ze durfde er lange tijd niet te passeren, omdat het ongeval van haar man telkens voorbijflitst. Sabine, echtgenote van Frank Eylenbosch (57) die in 2019 verongelukte op de N8 Ninoofsesteenweg. Meer bepaald op het kruispunt met de Ramerstraat, een zwart punt in onze regio. “Ik hoop dat het kruispunt snel onder handen wordt genomen en conflictvrije verkeerslichten krijgt”, aldus Sabine. En dat zal het geval zijn, maar wel pas in 2023.
 2. Op huizenjacht in... Ternat: “Wonen in instapklare woning naast Madame Marianne? Dat kost je al snel 450.000 euro”
  PREMIUM
  Ternat
  1

  Op huizen­jacht in... Ternat: “Wonen in instapkla­re woning naast Madame Marianne? Dat kost je al snel 450.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Ternat. De thuisgemeente van de populaire Eén-soap Thuis, een landelijke gemeente met een bruisend verenigingsleven nabij Brussel. Kris Baele van Immo Expert neemt ons op sleeptouw.