Tom Vierendeels
Volledig scherm
© Tom Vierendeels

Negatief advies na inspectie bij MOZA-IK: “Niet overwacht, maar we zetten alles recht”

OpwijkDe gemeentelijke basisschool voor buitengewoon onderwijs MOZA-IK heeft de komende twee à drie jaar tijd om orde op zaken te stellen na een negatief inspectieverslag. Indien er dan geen beterschap is moet de school de deuren sluiten. “Maar zo ver laten we het uiteraard niet komen”, zegt Onderwijsschepen Evelien Beeckman (Open Vld). “Op vlak van veiligheid, pedagogie en ondersteuning naar de kinderen toe zit alles goed. Het gaat voornamelijk om fouten op administratief vlak die we nu gaan wegwerken.”

0 reacties

 1. Merchtem vindt akkoord met buurgemeenten: Peizegem krijgt eigen waterzuiveringsstation
  Peizegem
  1

  Merchtem vindt akkoord met buurgemeen­ten: Peizegem krijgt eigen waterzuive­rings­sta­ti­on

  Als alles volgens plan verloopt, beschikt de Merchtemse deelgemeente Peizegem tegen 2027 over een eigen waterzuiveringsstation. Vijftien jaar geleden al ontstonden hierover de eerste ideeën bij het Merchtemse gemeentebestuur, maar er kon toen geen overeenkomst met Buggenhout en Londerzeel worden gesloten waardoor het dossier in de koelkast belandde. Als gevolg van de doorstart zullen bepaalde inwoners ook verplicht worden om hun regen- en afvalwater te scheiden.
 2. Gemeente maakt extra kinderopvang mogelijk door pand naast gemeentehuis op te knappen: “Twee onthaalouders kunnen hier aan de slag”
  Buggenhout

  Gemeente maakt extra kinderop­vang mogelijk door pand naast gemeente­huis op te knappen: “Twee onthaalou­ders kunnen hier aan de slag”

  Er komt extra kinderopvang in Buggenhout. Het gemeentebestuur zorgt voor bijkomende opvangmogelijkheden voor kindjes tussen nul en drie jaar door een pand naast het gemeentehuis op te knappen. Twee onthaalouders zullen er aan de slag kunnen. “Hiermee proberen we tegemoet te komen aan de grote vraag naar kinderopvang”, zegt schepen Nadine Sertyn (CD&V).