Minister Zuhal Demir knipte geen officieel lintje, maar wel eentje waarmee de boarding passes aan een drone hingen.
Volledig scherm
Minister Zuhal Demir knipte geen officieel lintje, maar wel eentje waarmee de boarding passes aan een drone hingen. © Tom Vierendeels

Minister Demir, Katholiek Onderwijs en Brussels Airport geven startschot van richting toerisme in het VKO: “Strijd om toerist zal hevig zijn na corona”

OpwijkLeerlingen die volgend schooljaar overgaan naar het derde middelbaar kunnen vanaf dan in het VKO Opwijk terecht in de richting toerisme. De richting biedt jongeren veel kansen en daarom niet alleen in de toeristische sector. Minister Zuhal Demir (N-VA), Lieven Boeve van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen en Piet Demunter, chief business developer bij Brussels Airport, gaven samen met directeur Tom Van Buggenhout toelichting waarom er in ons land gerekend wordt op jongeren die de richting toerisme volgen.

 1. Van ‘The Masked Dancer’ tot een puzzelwedstrijd: met deze 7 tips haal jij alles uit de paasvakantie in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM

  Van ‘The Masked Dancer’ tot een puzzelwed­strijd: met deze 7 tips haal jij alles uit de paasvakan­tie in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  De paasvakantie staat weer voor de deur. Heb je nog geen plannen? Of het zonnetje nu schijnt, of de regen met bakken uit de hemel valt, in Brussel, de Rand en het Pajottenland valt van alles te beleven voor het hele gezin. Van ravotten in een wonderland tot leren golfen met je kroost: met deze activiteiten verveel je je geen seconde.
  Brussel
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. Nieuw platform ‘JobsinAalst’ moet helpen bij invullen van 4.000 vacatures: “Meer mensen in eigen streek aan het werk krijgen”
  PREMIUM

  Nieuw platform ‘Jobsi­nAalst’ moet helpen bij invullen van 4.000 vacatures: “Meer mensen in eigen streek aan het werk krijgen”

  Ondernemersorganisatie Voka lanceerde bij het bedrijf Tekni-Plex Europe in Aalst het online vacatureplatform JobsinAalst. Het afgelopen jaar ontving de VDAB 4.000 vacatures voor een job in Aalst en die raken lang niet allemaal ingevuld. “Wij zijn volop aan het uitbreiden, dus de komende jaren zullen we volop nieuw personeel aanwerven”, zegt Geert Van Lierde van Tekni-Plex.
  Aalst
 1. Van een ‘Piet Piraat’-show tot een paaseierenloop: met deze 10 tips haal jij alles uit de paasvakantie in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen
  PREMIUM

  Van een ‘Piet Pi­raat’-show tot een paaseieren­loop: met deze 10 tips haal jij alles uit de paasvakan­tie in de Dender­streek en Vlaamse Ardennen

  De paashaas ontwaakt stilaan uit zijn winterslaap en maakt zich klaar voor een paasvakantie vol leuke activiteiten. Heb jij nog geen plannen voor tijdens de vakantie? Dan helpen wij je op weg met deze 10 tips. Van een ‘Piet Piraat’-show in Ninove tot een paaseierenloop in Kruisem: met deze activiteiten in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen verveel je je geen seconde.
  Aalst
 2. ‘Kleine Ion’ krijgt 5 jaar cel voor dodelijke vuistslag: “Een kleine man met een opvallend vierkantig gezicht en een enorm gespierd lijf”
  PREMIUM

  ‘Kleine Ion’ krijgt 5 jaar cel voor dodelijke vuistslag: “Een kleine man met een opvallend vierkantig gezicht en een enorm gespierd lijf”

  Ion Z. is veroordeeld tot een effectieve celstraf van 5 jaar voor slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. De Moldaviër gaf een 46-jarige Roemeen in juni 2021 zonder enige reden een vernietigende vuistslag voor een café. De man overleed twee dagen later in het ziekenhuis. Z. vluchtte meteen na de feiten naar zijn thuisland en is nog steeds spoorloos. De onmiddellijke aanhouding werd dan ook uitgesproken.
  Asse